keskiviikkona, marraskuuta 12, 2008

Jakkuostoksille matka käy

Viikonloppuna se oli pakko myöntää: minun on ostettava itselleni uusi musta jakku. Ei auta muu. Vanha palvelija alkaa olla hartioista sen verran tiukka, ettei sen kanssa ole enää mukava olla. Ja toden puhuakseni, tämä jakku on kohta 10 vuotta vanha, että on se jo palvellutkin. Monet reissut nähnyt, työhaastattelut, ravintolaillat, kokoukset, juhlat, myös isän hautajaiset. Kieltämättä se alkaa olla vähän nuhraantuneen näköinenkin. Hyvin kuitenkin kestänyt, koska muistaakseni se ei ollut ostettaessa mitenkään kallis jakku tai sitten se oli tarjouksessa.

Toinen musta jakkuni on päätynyt vaatekaapin viimeisimpään nurkkaan (ellei se ole siskolla) sen takia, että se on myös jäänyt pieneksi. Itse asiassa se ei ollut mikään kovin tilava edes hankkiessani sitä, joskus... ehkä 9 vuotta sitten? Voipi olla että yritän muiluttaa sen siskolle, jos kelpaa, hän on sitä joskus lainannutkin.

Kolmas jakku oli sitten aikoinaan varsinainen virheostos. Se oli samaa sarjaa eräiden housujen kanssa, jotka ostin. Housut on käytetty puhki aikapäiviä sitten, jakku taas ei ole miellyttänyt. Se on puolestaan liian väljä ja näytän sen kanssa kuin olisin vetäissyt teltan niskaani. En ole käyttänyt sitä tämän takia juuri lainkaan, ainakaan viime vuosina. Toinenkin vika tässä on: siinä on edessä vetoketju. Jos laitan sen kiinni, jakku kiristää lantion kohdalta, mutta on muualta liiankin väljä. Eli täysin vääränmallinen minulle. Tämä saattaisi ehkä sopia äidille, ainakin auki pidettäväksi jakuksi. Täytyy joskus antaa se sovitettavaksi.

Parhaat jakut minun kokoiselle löytynevät ehkä Lorellasta tai Adattosta, joten perjantaina suuntaan sinne pankkikortti tanassa. Nyt luulisi olevan jakkukausi kiihkeimmillään, kun pikkujouluaika tulossa. Tai oikeastaan jo menossakin. Minullakin on firman pikkujoulut 21.11. joten voi olla että jakku pääsee tekemään debyyttinsä siellä. Jotakin kivaa pitäisi keksiä pikkujouluja varten päälleen vaikka pukukoodi onkin vapaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joo Lorella ja Adatto ovat varmaankin sopivia kauppoja samoin ehkä Detyyli joka on samalla kadul-
la.Viimeksi löysin Haloselta sopi-
vat pikkujoulu-kuteet.Aattele,mä-
kin löysin jotain päällepantavaa
Haloselta:) ja vielä mahtui päälle!
-MUR-MUR-