maanantaina, marraskuuta 10, 2008

Tee-se-itse: suosittu blogi

Miten saa omasta blogistaan suositun?
Se ei ole helppoa.

1. Muuta blogisi (täysin riippumatta siitä, mikä sen alkuperäinen aihe on) muotiblogiksi. Joo, tämä on ihan ehdoton edellytys. Jos katselee Blogilistan suosituimpia ja luetuimpia blogeja, ne ovat lähes poikkeuksetta muotiblogeja.

2. Pelkkä muotiblogi-nimike ei riitä. Blogille on keksittävä iskevä nimi. Mitä erikoisempi ja mitääntarkoittamattomampi, sen parempi. Jos tällaista ei keksi, blogin nimen tulee ehdottomasti sisältää sana "style" ja muutenkin mielellään olla englanninkielinen.

3. Sitten se sisältö. Tarvitset tähän kameran. Ja vaatteita (ei välttämättömiä, paljas pinta kiinnostaa aina, mutta silloin ei välttämättä voi käyttää nimitystä muotiblogi). Kisko erikoisimmat rytkyt niskaasi yhdistellen niitä tavalla, jota et pysty kuvittelemaan edes paikallisen ostarin kassi-Alman päällä.
Ota poseerausasento, mitä enemmän pystyt vääntämään kroppaasi mutkalle eri suuntiin, sen parempi. Huulet törölleen. (Oi apua, unohdin mainita suttuisen meikin ja hiusten bedroom-lookin! Ne ovat ihan must.) Älä ainakaan seiso suorana, se on pahin virhe mitä katu-uskottavan muotiblogin päätähti voi tehdä. Ja muista kengottaa nilkkoja sisäänpäin.

4. Sitten otetaan kuva. Jos ei ole kuvaajaa, sen voi ottaa peilin kautta itse. Ei se mitään, jos kaikki näkee että se on siten otettu. Ei true-muotiblogin pitäjä voi tietää niin monimutkaisesta ominaisuudesta kuin self timer, jolla saa ajastettua kameran ottamaan kuvan tietyn ajan kuluttua. Hei daa, ei tässä mitään nörttejä olla!
Ja sitten kuvat nettiin. Muista että aito muotiblogi päivittyy päivittäin, joten jokaiselle päivälle on oltava jotain uutta. Jos ei muuta niin ainakin kynnet voi lakata uudella värillä.

5. Muista käydä päivittäin katsomassa läpi kaikki muut muotiblogit ja ennen muuta kommentoi joka paikkaan "Voi ku ihana, mäkin haluun!"-tyyppisillä lausahduksilla täysin riippumatta siitä, mitä tyypillä on päällään. Näissä piireissä ei tykätä siitä, että joku arvostelee kovalla vaivalla luotua tyyliä. Muista linkittää omaa muotiblogiasi, näin saat sille sopivan lukijakunnan. Tunge blogisi osoitetta jokaikiseen paikkaan ja kaikille mahdollisille linkkilistoille.

6. Uusia vaatteita tai ainakin asusteita tai meikkejä pitää hankkia viikottain, muuten lukijat kyllästyvät. Parasta on käydä shoppailemassa Tukholmassa tai jossain muualla ulkomailla. Tuo vähän rispektiä, kato!

7. Arvontoja, arvontoja, arvontoja! Älä unohda arvontoja. Arvonnan palkintona voi olla mitä tahansa, kerran kokeillusta kosmetiikasta kirpparihuiveihin. Tärkeintä on saada palkinnot näyttämään joltain todella hienolta, jota ilman ei kukaan hardcore-muotibloggaaja voi olla. Muista että palkinnon on hyvä mennä aina jollekin vähän kuuluisamman ja suositumman muotiblogin pitäjälle. Siitä saa kätevästi mainosta itselleenkin.

Tästä varmaan huomaa, että olen tutustunut jonkin verran muotiblogien maailmaan. Oikeastaan enemmän kuin olisin halunnut. Joukosta löytyy muutamia ihan kelvollisiakin virityksiä, joiden kuvat ja tyylit eivät aiheuta akuuttia kauhu-paniikki-mikähirveätoion-mäenhaluatommostatavatapimeälläkujalla-reaktiota.

Itse asiassa MINUN pitäisi perustaa muotiblogi. Minulla saattaisi olla tarjottavana jotain täysin uutta ja ennennäkemätöntä muotiblogien maailmaan. Uskokaa pois. Vai oletteko muka nähneet vielä muotibloggaajaa, joka on ylipainoinen, taistelee enimmäkseen sen kanssa mistä löytyy sopivankokoisia vaatteita jotka eivät näytä 50+-tätivaatteilta, joka pukeutuu asiallisesti ja melko konservatiivisesti, joka on niin persoonallinen ettei tunne tarvetta korostaa persoonaansa pukeutumalla erikoisesti ja joka käyttää alle puolet käteen jäävästä palkasta vaatteisiin tahi kosmetiikkaan? Tässä olisi jäätävän erilainen blogi-idea... Blogille on jo nimi valmiina, se on "Minunkin täytyy pukeutua"

1 kommentti:

vihnainen kirjoitti...

Hei,

ihana teksti. Minäkin kirjoitin juuri ihanan uuden tekstin (en tosin samaa kuin sinä). Minun on vaan vähän hauska, niin uskallan ehkä hieman helpommin laittaa sen luettavaksi huumorintajuttomia ihmisiä ajatellen.

Kommentti suoraan erään muotiblogin laarista. Muuttujat muutettu.