perjantaina, huhtikuuta 24, 2009

3. ajotunti ja vähän muutakin

Kas niin, tänään oli sitten kolmas ajotunti. Olin viime kerran jälkeen jokseenkin äkeissäni (itselleni), koska tuli toheloitua sen kytkimen ja vaihteiden vaihdon kanssa melkoisesti. Ajattelin että jos tämä kerta menee yhtä ketuilleen, ei epätoivolla ole mittaa eikä määrää.

Noh, sitten vain taas auton rattiin. Tällä kertaa oli toinen opettaja, ihan yhtä hyvä kuin edellinenkin, ei sen puoleen. GP:llä näyttää olevan kivat opettajat, ei vain yksi kiva. Ja yllätys, yllätys: tämä ajokerta sujuikin jo aika tavalla paremmin kuin edellinen! Se kytkin ei olekaan enää vihollinen vaan yhteistyö sen kanssa jopa sujuu. Ryömittäminen sekä eteen että taakse sujuivat jo hyvin, eikä edes sen peruuttamisen kanssa tapahtunut viime kerralta tuttua iiiks-skriiks-töks-sammui-kuviota. Vaihteen vaihtaminenkin alkaa jo sujua jossain määrin, se ei ole enää maailman vaativin tapahtumasarja, jonka aikana auto etenee noin kilometrin, sammuu kahdesti ja vähintään kerran kierrokset käyvät neljässätuhannessa. Itse asiassa tein jopa aika monta täysin moitteetonta vaihtoa.
Ja lisäbonuksena ehdin ja muistin ajoittain jopa tarkkailla peilejä sekä mittaristoa. Wohou!

Parasta tässä ajotunnissa kuitenkin oli se, että ylipäänsä pystyin sinne menemään. Olen koko viikon ajan odotellut kuukausittaista migreeniä saapuvaksi, mutta sitä vain ei näy. Menkatkin ovat menossa jo toista päivää eikä päätä särje, mikä on suorastaan uskomatonta. Tosin parina päivänä on ollut sellaista aivan vähäistä päänsäryn alkua, mutta sekin on kadonnut. Tosin olen tässä vaiheessa aina ottanut särkylääkkeen, sellaisen pitkävaikutteisen, jota minulla on juuri tällaisten tilanteiden varalta. Joko se auttaa tai sitten särky ei muuten vain ole pahentunut migreeniksi asti.
Ehkä kummallisinta asiassa on se, että olen nyt pääsiäisen jälkeen jättänyt pois kokonaan migreenin estoon (tai siis jonkinlaisessa kurissa pitämiseen) päivittäin syömäni 5mg Bisoprololin. Olen syönyt sitä nyt muutaman vuoden säännöllisesti, se ei missään vaiheessa ole varsinaisesti estänyt migreeniä, mutta se helpotti ja lyhensi kohtauksia merkittävästi kun aloitin sen käytön.
Nyt sitten minulta loppui paketti ja huomasin että reseptikin on loppunyt, joten olisi pitänyt käydä uusimassa resepti, mutta koska en ehtinyt/jaksanut/viitsinyt sitä tehdä, jätin Bisoprololin kokonaan pois vähitellen. En kuitenkaan usko, että migreeni olisi siitä Bisoprololin käytöstä kiinni, joten en usko sitäkään, että sen poisjättämällä pääsisin kokonaan eroon migreenistä, mutta ainakin migreeni on nyt näemmä säikähtänyt tällaista muutosta.
Ja tietysti kun kirjoitan nyt näin, niin eiköhän illalla hyökkää päälle maailman mahtavin migreenikohtaus...

1 kommentti:

tia kirjoitti...

Hienostihan se lähti sujumaan vaihteet ja kaikki muukin. Tulee aina mieleen että pääsisiköhän sitä enää läpi inssissä jos nyt menisin autokouluun. Migreeni varmaan pelästyi ;-)