tiistaina, huhtikuuta 28, 2009

Ajotunti 4

Nonni, neljäs ajotunti on takana ja paremmin se taas meni kuin kolmas. Pääsimme tällä kertaa jo Hervannastakin pois, ajoimme Lukonmäen, Turtolan, Nekalan ja Hallilan läpi. Nekalassa ja Hallilassa pyörimme vähän enemmänkin aikaa taivastellen erilaisia risteyksiä.
Suurin saavutus ajotunnilla oli se, että sain auton ulos parkkihallista. Jyrkkä luiska ja kapea ovi oli kyllä koitua kohtalokseni, mutta onnistuihan se kun tarpeeksi yritti. Tosin asia vaatii vielä kyllä lisätreenausta. Minulla olikin erityistoivelistallani parkkihallivisiitti auton kanssa eikä tämä nyt vielä semmoiseksi riittänyt.
Ihan hyvä suoritus oli myös se, että selvisin auton kanssa Hervannanmäen alas saamatta hengenahdistusta tai paniikkihalvausta. Vielä kun selvitän sen ylös, niin eiköhän se siitä. Tosin pitäisi kyllä olla maailman pahin jääkeli, mutta sitä ei tähän hätään kyllä taideta saada mistään. Hyvä näinkin.

Jotain asioita sentään osaan jo: kuka väistää ketä missäkin risteyksessä ja miten kiertoliittymässä vilkutetaan. No, kiertoliittymistä olemme ajaneet joka ajotunnilla, niitä ei Hervannassa oikein pysty välttämäänkään eikä ole kertaakaan tarvinnut opettajan huomauttaa vilkun käytöstä. No, itsepä sen parhaiten Hervannassa liikkuvana jalankulkijana tiedän, on niin v-mäistä kun ei tiedä mihin suuntaan liittymästä tuleva auto oikein sinkoaa seuraavaksi, jäänkö alle vai en jos lähden ylittämään suojatietä.
Turha yrittää kenenkään muttailla, että muka ei ehdi vilkuttaa, kun se käännös tulee niin äkkiä kun liittymä on niin pieni. Ja paskanmarjat, jos kerran autokoululainen, jolla on kaksi vasenta kättä eikä yhtään toimivaa jalkaa ehtii lätkäistä vilkun päälle ennen kääntymistään, niin kaiketi <sarkasmi alkaa> kaiken osaava ja über-kokenut kuljettaja </sarkasmi päättyy> ehtii vielä paremmin? <sarkasmi alkaa>Ai niin, mutta anteeksi, vilkkuhan kuluu, jos sitä käyttää liikaa ja mitä se muka kellekään kuuluu, mihin toinen on menossa, riittää että itse tietää. Ja onhan varmasti sellaisia autoja, joissa vilkku on lisävarusteena (ja kun piti valita ottaako kromatun pakoputken pään vai vilkun, niin valinta kääntyi edellisen puoleen)...</sarkasmi päättyy>

Ei kommentteja: