lauantaina, huhtikuuta 25, 2009

Grillikausi avattu ja muuta melkein-kesäasiaa

Lämpötila kävi tänään jo peräti kahdessakymmenessä asteessa, joten oli ihan sopiva päivä Modeemin grillin koekäyttöön ennen vappua. DI oli varautunut makkaroilla ja naudanlihalla, jota maustettiin jollain pippuriseoksella ja epäilen mausteseoksen sisältäneen myös chiliä. Hyvää oli!
Kävimme puolen päivän jälkeen keskustassa kaupassa ja samalla piipahdimme myös Laukontorin kalamarkkinoilla, missä minä söin annoksen muikkuja ja DI friteerattuja rapuja. Hyviä olivat nekin.

Suorastaan kesäinen ilma tuli kuin tilauksesta, sorruin eilen kaupungilla käydessäni ostamaan pari uutta t-paitaa, vaaleankeltaisen ja vihreän kaikkien mustien ja muiden mitäänsanomattoman väristen t-paitojen joukkoon. Keltainen paita pääsi tänään jo ulkoilemaankin.

Sisko poikaystävänsä kanssa on tulossa huomenna meille syömään. Aluksi DI kaavaili jotain pippuripihvin tapaista, mutta Kauppahallista löytyikin villisikaa, jota DI päätti ostaa huomiseksi. Saa sitten nähdä, että miten DI sitä villisikaa aikoo laittaa ja mitä siitä tulee... Ei ole kuulemma koskaan aikaisemmin tehnyt!

Jääkiekon MM-kisatkin ovat sitten alkaneet. Tai kai ne alkoivat varsinaisesti jo eilen, mutta tänään Suomi pelasi ensimmäisen ottelun. Vastassa on Norja ja vaikka matsi on vielä kesken, kolmas erä menossa, Suomi taitaa olla jo 5-0 johdossa. DI:n pikkuveli sanoi, ettei Suomen joukkueelta kannata juuri mitään odottaa, alkueristä pääsee läpi kyllä, mutta se tyssää sitten siihen. No, sen näkee, minä en tiedä enkä ymmärrä pelaajista tai heidän taidoistaan mitään muuta kuin sen, että Toni Nieminen ei ole lätkänpelaaja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi itku,näin sitä meni kalamarkkinat ohi suun.Monet vuodet käytiin aina syksyin-keväin syömässä muikkuja kalamarkkinoilla.
No,käytiin mekin Imatran Prismassa hankkimassa lisä-koukkuja kylppäriin ynnä-muuta pientä puutetta täydentämässä.
Täällä oli myös tosi lämmin päivä,takapihalla oli 18 astetta lämmintä.
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Sitäkös olette muuttaneet sinne niin kauas kalamarkkinoista, nih! :)