perjantaina, huhtikuuta 17, 2009

Kytkin ei olekaan ihmiskunnan pahin vihollinen

Hihaa, ensimmäinen ajotunti oli sitten tänä aamuna! Ei tullut migreeniä, en menettänyt yöuniani ja muutenkin olin rento kuin märkä villasukka (ainakin melkein). Tunti alkoi parkkipaikalta, jossa pyöriskelimme harjoitellen perusajamista: käynnistystä, kytkimen käyttöä, ohjaamista, pysähtymistä, liikkeellelähtöä ja sen sellaista. En saanut autoa edes sammumaan kovin montaa kertaa. Tästä sisko tosin varoitti: ensimmäinen ja vielä toinenkin ajotunti sujuvat kovin jouheasti, mutta sitten kolmannella kuulemma alkaa auto sammuilla jokaisessa mahdollisessa käänteessä ja ylipäänsä tulee pahimmoinen taantuma. No, sen näkee sitten, miten käy.
Niin ja pääsinhän minä jo vähän ajamaan liikenteessäkin, harjoitteluparkkipaikalta työpaikalle. Niihin matkan varrelle sattuneisiin liikennevaloihin sain auton sammumaan, mutta liikenneympyrä meni ainakin jossain määrin kohtuullisesti. Tosin takana tulleella TKL:n bussikuskilla saattoi huumori olla vähän tiukassa, mutta hei, siellä on se kolmio auton perässä, that's my excuse!
Ei se ajaminen siellä parkkipaikalla niin kovin vaikealta tuntunut, mutta keskittymistä se vaatii. Liikenteessä onkin jo sitten niin monta muistettavaa ja tarkkailtavaa asiaa, että pääsee helposti unohtamaan sen, että vasenta jalkaa ei nosteta nopeasti polkimelta ja että oikeata jalkaa ei taas rusauteta pohjaan harkitsemattomasti...

Eilen ostamani kävelykengät osoittautuivat ainakin ensimmäisen kokeilun perusteella ihan toimiviksi ajokengiksi. Tosin siihen hintaan on kyllä syytäkin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä sisko!
Siitä se alkaa, ei auton ajaminen niin vaikeaa ole kuin voisi etukäteen luulla.
Kyllä sinäkin sen opit, kuten niin monet muutkin ovat oppineet.
-M-

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se tosi on,että kun on ajanut muutaman ajotunnin niin minä ainakin sain moottorin sammumaan lähes joka kerta kun piti pyhästyä.Vaikka autokoulun autossa oli dieselmoottori niin sekin sammui,saati sitten kun omassa autossa oli bensamoottori niin sehän sammui monta kertaa kuten varmaan muistatte.
Muuten,tiiäthän Sä,että korkokengät ovat huonot ajokengät!!!
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Ai että bensakone sammuu dieseliä helpommin? No kiva kun meikäläinen sen dieselinkin sai sammahtamaan muutamia kertoja... Vaan kyllä se tästä, ensi tiistaina pääsen ajelemaan seuraavan kerran. Ja siksi minä ostinkin uudet kävelykengät, kun ei kaapista löydy muita kuin korkokenkiä tai lenkkarit. Nämä uudet nyt ovat matalakantaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Muuten,on tosi mukavaa taas kun telkkari ja tietokene toimii.Muutossa telkun digiboxi meni toimimattomaksi.Sitten kun tietokoneen piuhasekasotku saatiin jokseenkin selville todettiin,että kahdelle piuhalle ei löydy paikkaa ja yhtä piuhaa ei löydy mistään. No,ostettiin uusi digiboxi ja entisen omistajan teini-ikäinen poika kävi laittamassa tietsikan kondikseen.Tässä tuli nyt ihan muuta asiaa kuin autokoulusta,ihan sillä innolla kun tämä taas toimii!!!
-MUR-MUR-