perjantaina, toukokuuta 01, 2009

Ruokapitoinen vappu

Tämä vappu on mennyt enemmän syömisen kuin juomisen merkeissä. Tai olen minä juonutkin. Pepsi Maxia ja tänään melkein lasillisen shamppanjaa.
Eilisen ohjelmaan kuului grillaamista heti iltapäivästä kun lähdin töistä. Tarjolla oli marmoroitua naudan ulkofilettä chipotle-marinadissa. DI on tehnyt aikaisemminkin tuota chipotle-marinadia, johon tulee chipotle-chilin lisäksi appelsiinimehua, limemehua, viinietikkaa ja ties mitä muuta ja on tuhottoman hyvää. Lisäksi marmoroitu liha toimii grillissä hyvin, koska sehän sisältää rasvaa, joka paistettaessa sulaa ja mehevoittää lihaa. Oli todella suussasulavaa lihaa siis!
Illaksi olimme sitten ilmoittaneet kavereille, että meillä on avoimet ovet ja tarjolla jotakin sapuskaa. Pöydästä löytyi tortillalättyjä ja niihin erilaisia täytteitä, mausteisempia ja maustamattomampia, lihaa, kanaa, juustoa ja kasviksia. Itse tosin en tortilloja syönyt, olin tarpeeksi täynnä niistä grilliherkuista.
Vieraita ei tosin käynyt kovin paljon, kymmenkunta ehkä. Hauskaa oli silti.
Viimeiset vieraat lähtivät ennen puolta yötä, harkitsimme DI:n kanssa vähän aikaa josko lähtisimme vielä keskustaan, mutta päätimme jäädä kotiin. Keskustassa olisi ollut tarjolla vain ryysistä ja tungosta ja sieltä ei olisi varmasti päässyt kotiinkaan ilman ruuhkabussia tai kilometrin pituista taksijonoa.

Täksi päiväksi meille oli sitten varattu pöytä Tuulensuusta vappulounasta varten. Alkuruuaksi valitsimme kaksi pikkuruokalajia nyt tarjolla olevasta shamppanja-menusta. Minä otin sinihomejuusto-etana-toastin ja ankanmaksaa hillotun sipulin kera. Oli muuten ensimmäinen kerta kun söin etanoita! En voi sanoa, että ne mitenkään erityiseltä olisivat maistuneet, sinihomejuusto siinä vieressä oli kovin voimakkaan makuista. Hyvää se oli kyllä. Tuo ankanmaksa-annos oli todella, todella herkullinen!
Pääruoka oli pienoinen pettymys. Otin annoksen paistettua karitsanmaksaa dijon-juureksien ja uunipunajuurien kanssa. Karitsanmaksaa en ole tainnut syödä aikaisemmin, en ainakaan muista, mutta nyt toivottavasti muistan, etten syö sitä vastakaan, ellei ole sanoinkuvaamattoman pakko. Se ei ollut oikein hyvää mielestäni. Noista dijon-juureksistakaan en oikein tiedä pidinkö vai en, toisaalta olivat ihan hyviä, mutta se sinappi maistui erittäin voimakkaasti.
Jälkiruoka sen sijaan oli vanha, tuttu ja herkulliseksi moneen kertaan testattu päärynä-omena-paistos.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen muuten myös syönyt kerran etanoita ja siinä oli myös sinihomejuustoa ja ne oli sellasissa pienissä kupeissa ja siinä lillui jotain öljyäkin tai oliko se tullut siitä juustosta.Minusta ne maistui aika hyviltä.R:kin söi muutaman,mutta antoi mulle loput kun tykkäsin niistä.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Elikkä R ei tykännyt etanoista...
kuten en minäkään.
-M-