torstaina, heinäkuuta 23, 2009

Hermica

Sattumoisin kaiketi lähin ravintola kotoa katsottuna on hotelli Hermican ravintola. Vähän turhan monen mielestä kaikki, mikä liittyy Hervantaan on halpaa ja huonoa, niin myös Hermica ja sen ravintola.
No jaa, majoitustiloista minulla ei ole tietoa, mutta ravintola on enemmän kuin vain kelvollinen. Tässä vuoden aikana siellä on kuitenkin tullut käytyä usein. Enkä kävisi eikä kävisi mieskään, jos se olisi yksiselitteisesti huono!

Ensinnäkin Hermica tarjoilee joka aamu aamiaisen. Kellonaikoja en muista, mutta kaiketi se viimeistään seitsemältä alkaa ja kestää jonnekin kymmeneen. Hinta oli vielä jokin aika sitten 5 euroa per henkilö, nykyisin 6 euroa. Aamiainen on tyypillinen hotelliaamiainen seisovasta pöydästä, on leipää päällysteineen, kahvia, mehua, muroja, puuroa, jogurttia, kananmunia, nakkeja ja mitä nyt kulloinkin. Ei ehkä erityisen laaja valikoima, mutta kaikkea löytyy, näin voisi sanoa.

Ravintola avaa ovensa sitten uudelleen illalla klo 17, viikonloppuisin jo aikaisemmin. Ruokalistalta löytyy hampurilaisia ja wingsejä, mutta myös "oikeata" ruokaa, keittoja, salaatteja, pippuripihviä ja sen sellaista. Lista ei ole maailman laajin, mutta kyllä sieltä itselleen syötävää löytää. Myös ruokalista on kokenut ainakin joitain muutoksia viime aikoina, sinne on nimittäin ilmestynyt ainakin paahdettu kuha-annos, jota voin suositella oikein lämpimästi. Samoin molempia keittoannoksia. Eikä niissä hampurilaisissakaan mitään vikaa ole, eivät todellakaan ole mitään mäkki-/hese-mättöä.

Ei tuo Hervannan ravintolavalikoima nyt ole mikään laaja, mutta silti Hermican ravintola on käsittääkseni parasta, mitä täältä löytyy. Hervannan keskuksessa olevasta Pranzosta nyt ei voi edes puhua, ei ainakaan lounaansa puolesta ja paikallinen kiinalainenkin on niin hajuton ja mauton kuin nuo kiinalaiset ravintolat tahtovat pahimmillaan olla. Eikä edes erityisen edullinen. Harmi ihan, ettei Hermica tarjoile lounasta. Hervannassa olisi kyllä mielestäni tarvetta kunnolliselle lounasravintolalle näiden toimistomastodonttien Amicojen ja Sodexojen rinnalle.

Ei kommentteja: