torstaina, heinäkuuta 16, 2009

Piemonte

Eilen avattiin uusi ravintola osoitteessa Suvantokatu 9. Uuden paikan nimi on Vinoteca del Piemonte, lyhyemmin siis Piemonte ja kuten nimestäkin voi päätellä, se keskittyy italialaisiin ruokiin ja erityisesti viineihin. Enimmäkseen se onkin viinibaari, mutta löytyy valikoimista oluita, siidereitä ja drinkkejäkin saa. Ruokalista ei ole maailman laajin, mutta ainakin eilen testatut annokset olivat vähintäänkin kelvollisia. Itse tuomitsisin syömäni puna-ahvenannoksen suorastaan loistavaksi eikä DI:kään moittinut omaa kaniiniannostaan.

Piemonte kuuluu samaan Gastropubien ketjuun kuin Tuulensuu, Soho, Nordic, Praha ja vastikään avattu O'Hara's. Lisäksi kuulin sivukorvalla keskustelun, jossa paikan pitäjä kertoi heidän tekevän yhteistyötä Jyrki Sukulan omistaman viinien maahantuontiyrityksen kanssa. Sukulallahan on nykyisin kaiketi pieni viinitila Piemontessa, Italiassa ja tämä yritys tuo maahan likimain sataa italialaista viiniä. Näitä kaikkia saa Piemontesta ja joukosta löytyy useita harvinaisuuksia.

Ensivisiitin perusteella Piemonte on erinomaisen suositeltava paikka kaikille viinien, Italian ja hyvän ruuan ystäville.

2 kommenttia:

Jams kirjoitti...

Jassoo, tämä pitääkin tarkastaa ensitilassa.

Sirpale kirjoitti...

Kyllä, minä suosittelen ainakin. DI on käynyt sielläl lounastamassa pari kertaa ja paikan risototkin ovat kuulemma mainitsemisen arvoisia.