sunnuntaina, elokuuta 23, 2009

Eloton

Ylöjärvelle nousi keväällä suuri kauppakeskus Elo. Koska tähän mennessä suurimmat yleisöryntäykset lienevät jo ohitse, ajattelin että jospa sitä joku kerta lähtisi itse käymään tuolla. Katsomassa millainen se on ja liikkeitähän sieltä löytyy laidasta laitaan.

Mutta mitenkäs sinne pääsee ilman omaa autoa? Elon omien sivujen mukaan ei mitenkään. Toivoin ja oikeastaan jopa odotin, että sivuilla olisi ollut jotain neuvoja millä bussilla kannattaa esimerkiksi Tampereelta tulla, jotta pääsisi edes melko lähelle. Kaikki Ylöjärven bussit eivät nimittäin mene läheltäkään tuota kauppakeskusta.
Ylöjärven bussiasema (tai ainakin se paikka, johon Tampereen bussit tulevat) sijaitsee kartalla suunnilleen siinä kohdassa, missä lukee Soppeenmäki (klikatkaa sitä Elon sivuilta löytyvää karttaa suurempaan mittakaavaan, niin näkyy. Siitä on kuitenkin karkean ja yleisesti ottaen onnettoman arvioni mukaan matkaa kuitenkin muutama kilometri Eloon. Osa busseista jatkaa Ylöjärveltä Soppeentietä eteenpäin, mennäkseen minne menevätkin, osa taitaa edelleen mennä vanhaa Kuruntietä, osa menee Vaasaan (jotkin Express Bussit eivät edes poikkea Ylöjärvellä, vaan menevät kolmostietä ohitse) ja kai jokin bussi menee sitten uutta Kuruntietä, joka olisi luultavasti se, jolla parhaiten tuonne pääsee. Mutta mikähän mahtaa olla se avainsana, jolla itsensä löytää tällaiseen bussiin, kas siinä pulma. Ja onko Uudella Kuruntiellä edes pysäkkiä lähellä Elon risteystä, minä vain haluaisin tietää?!

Sain kuitenkin idean: laitanpa mailia Eloon ja tiedustelen asiaa! Siinäpä hieno ajatus. Paha vain, että Elon sivuilta ei löydy minkäänlaista osoitetta tai palautelomaketta, johon voisi laittaa kysymyksen! Ei tartte kysellä tyhmiä, ei.

Niin että ei! Eloon ei saa tulla ilman omaa autoa! Eloon ei saa tulla köyhät tai vihreät! Pitäkää perkele tunkkinne!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siinä on Elovainion kohdalla uudella Kuruntiellä pysäkki(muistelisin niin). Yhtäkään linjuria en kylläkään tiedä kulkevan tällä uudella tiellä siinä kohtaa. Joku vuoro kulkee uutta tietä Takamaan risteykseen asti,siis Kurusta tultaessa,kääntyy siitä vanhaa tietä kohti ja jatkaa sitä keskustaan.Useimmat vuorot kulkee Mutalan ja Ylisen kautta elikkä vanhaa tietä. Muuten se uusi tie jatkuu sille ohitus-moottoritielle joka valmistui viime vuonna,kuten varmaan tiijät.
-MUR-MUR-

Aaamu kirjoitti...

Samaa itse olen pähkäillyt, mutta asia tuli selvitetyksi kun muutin Elovainion lähelle, ja käytän yksinomaan julkista liikennettä silloin kun en pääse miehen kyydissä kulkemaan:)

Elovainion bussiaikataulut on tuommoiset:
http://www.lansilinjat.fi/mp/db/file_library/x/IMG/34502/file/Tre-Ylojarvi3-tie.pdf

Ja SUURESTI hämmästyin katsoessani noita nettiversioita aikatauluista, koska noissa ei lue ollenkaan sitä Elovainiota, mutta paperisessa aikatauluversiossa lukee seuraavat pysäkit: TAMPERE LAS, EPILÄ, KÄYRÄKUJA/MÄKKYLÄ , YLÖJÄRVI LIIKEKESKUS, SOPPEENTIE, ELOVAINIO , METSÄKYLÄ VANHA VAASANTIE ja METSÄKYLÄ KÄÄNTÖPAIKKA.

Eli joku suuressa viisaudessaan on jättänyt nettiversiosta koko Elovainion pois...Ihan oikeasti ihmettelen suuresti, että yritetäänkö koko Elovainioon saada asiakkaita...!

Eli osa busseista ajaa Elovainion kautta vain tarvittaessa, eli kuskille kannattaa sanoa bussiin noustessa ja maksaessa että menee Elovainioon:) Tämä selvisi itselle vasta tänä lauantaina kun tulin yövuorosta töistä, ja aloin ihmetellä aikatauluissa lukevaa TARV - merkintää Elovainion kohdalla...

Antoisaa shoppailureissua jos tänne suuntaan eksyt, mukava kauppakeskus tuo on, eikä niin paljon ruuhkaa kun esim. Koskarissa, ja vaatteista saattaa löytää tosi halvalla alennuskappaleita!