tiistaina, elokuuta 18, 2009

Terveyshippeilyn huono tulos

Ostinpa tuossa viikonloppuna Stockmannilta Nuxe Tonific deodoranttia, jota mainostettiin alumiinittomana, alkoholittomana ja puuttuivatkohan vielä parabeenitkin. Kalliihkosta hinnasta (12€) huolimatta päätin tarttua tähän roll-oniin, alumiinin vaaroista ja mahdollisesta yhteydestä rintasyöpiin on puhuttu jo maailman sivu.

Sunnuntaina kokeilu sujui ihan hyvin, tosin suurimman osan sunnuntaista makasinkin sohvalla tai tietokoneen ääressä. Eilen lähdin töistä käymään paikallisessa kauppakeskuksessa ja auringonpaiste loihti pienen hienkin pintaan, kun kannettavaa oli yhden Mörtti Röpö-säkin verran. Kotiin päästyäni totesin, että nyt on dödö pettänyt. No ei siinä mitään, illalla suihku, vaatteiden vaihto ja aamulla raikkaisiin kainaloihin lisää Nuxea.

Ja taas haisee! En edes ole tänään tehnyt mitään muuta kuin kävellyt kotoa töihin, matka, jonka varrella ei ehdi tulla hiki vaikka olisi kuumakin! Eikä aamulla taatusti ollut kuuma, päinvastoin. Niin että yritän joko lahjoittaa kyseisen deodorantin jollekin testattavaksi tai vaihtoehtoisesti hautaan sen jonnekin laatikonpohjalle ennalta määräämättömäksi ajaksi, mutta minä en aio leikkiä haisunäätää, vaikka se olisi miten terveellistä tahansa.

Mitä tulee Nuxen lupaamaan alkoholittomuuteen, niin suhtaudun siihenkin vähän skeptisesti. Kas kun tuotteen INCI-listan alkupäässä komeilevat sellaisen ainesosat kuin "C14-22 alcohols" ja "myristyl alcohol". Ovatko nämä nyt sitten alkoholeja, jotka eivät ole alkoholeja vai mistä on kyse, en tiedä.

Pahus. Pahus-pahus-pahus.

Ei kommentteja: