maanantaina, syyskuuta 28, 2009

Ah niin freesiä, Atria!

Kemikaalicocktail-blogissa käsiteltiin tätä aihetta jo aikaisemmin ja tänään taas uudestaan. Kyse on siis Atrian lanseeraamasta Fresh-valmisruokasarjasta, jonka mainoksilta ei ole voinut viime päivinä välttyä, jos on niin paljon kuin vain avannutkin tv:n. Sitä mainostetaan tuoreena, terveellisenä, ekologisena ja herra tied minä muuna tuotteena.

Miten tuoretta teidän mielestänne on 6 päivää vanha salaatti vaikka se nyt miten olisi valmistettu vaikka ihan vastapoimituista kasviksista (luultavasti raaka-aineetkin on jo pahimmassa tapauksessa pakasteita) ja säilytetty kylmässä? Tai 10 päivää vanha majoneesi-täytteinen voileipä? Onko tuoretta, onko freshiä?
Ja "terveellinen", "luonnonmukainen" mikroateriakin sisältää aika monta E-koodia, kuten nuo muutkin Fresh-tuotteet, tuoteselosteet löytyy Atrian sivuilta. E-sitä, E-tätä, säilöntäainetta, väriainetta, emulgointiainetta, arominvahvennetta ja vaikka mitä muuta.

Okei, en väitä etteivätkö nuo tuotteet voi olla ihan ok, ainakin jos vertaa muihin samanlaisiin, mutta vähänkö tuo mainonta on harhaanjohtavaa? Tuoretta ja terveellistä, kissan villat.

1 kommentti:

maasikas kirjoitti...

Moikka!kiitos, kun vierailit sivullani.kävin ihan kirjasta tarkistamassa ohjetta, kun en heti muistanut,miten tässä piirakassa ne aineet olivat, muistan, että piirakka oli herkullinen ja nimenoman pehmoinen.aineet olin kaikki kyllä just niin kirjoittanut, niinkuin kirjassakin ja varmasti näillä määräillä myös tein.toivon, että sinukin piirakka onnistuu...mukavaa syksyn jatkoa....