lauantaina, syyskuuta 05, 2009

Lauantain sirpaleet

On se sitten vaan kiva kun DI on kotona. Tuttuun tapaan kävimme tänään kaupungilla kaupassa. DI aikoo kokata kotona sekä tänään että huomenna. Huomenna on kuulemma tarjolla jotain kanaa, tänään pastaa ja kastiketta, josta en ole ihan selvillä, mitä siihen tulee. Sen näkee sitten.

Poikkesimme välipalalla jälleen Nordicissa. Testasin toistamiseen rapusalaatin ja voin vakuuttaa, että se on edelleen tasan yhtä hyvää kuin muistinkin. Ellei jopa parempaakin. Herkkunamia, sanoisin.

Kirjojen ostolakkoni on toistaiseksi pitänyt, sitä elokuussa ostettua Pohjolan prinsessat - kirjaa lukuunottamatta. Mainittava tosin on, että ostolakon piiristähän rajattiin pois kokonaan muun muassa Kaari Utrion kirjat. Tänään löytyikin Akateemisesta uusin teos, Vaitelias perillinen. Takakannen perusteella se vaikuttaa varsin lupaavalta teokselta, mutta toisaalta kaipaan Utrion keskiajasta kertovia romaaneja. Tämä uusinkin sijoittuu 1830-luvulle, samalle vuosisadalle kuin niin moni muukin kirja uudemmasta tuotannosta.

Myös toinen ostolakkoon lukeutumaton kirja on tilauksessa, nimittäin oppikirja sille venäjän kurssille, jolle kerroin osallistuneeni. Ensimmäiset tunnit olivat viime tiistaina. Onneksi osaan kyrilliset aakkoset jo pääpiirteissään, joten en ollut ihan pihalla.
Sen sijaan niiden kaikkien seitsemän eri s-äänteen merkkien muistaminen on vielä hakusessa. Olen lisäksi varma, että ääntämisen kanssa tulee vielä ongelmia. Osaahan ne äänteet (noin ja noin) yksikseen ääntää kyllä, mutta sitten kun ne ovat sanoissa, yhdessä muiden äänteiden kanssa niin ei siitä voi selvitä.

2 kommenttia:

vanilja kirjoitti...

Kiitos suosituksesta,testasin sinun innoittamanasi rapusalaatin, ja se oli kyllä todella hyvää. Nordicin parasta antia on kuitenkin mielestäni edelleen kanavuohenjuusto-RuisReino :)

Sirpale kirjoitti...

Kas että sattuikin, mutta DI otti eilen rapusalaatin sijaan juuri tuon kana-vuohenjuusto-RuisReinon ja kehui sitä. Täytyy itsekin joskus maistaa sitä.