tiistaina, syyskuuta 29, 2009

Palellus

Nyt se syksy sitten iski ihan täydellä voimalla. Aamulla paleli korvat ja nenä, illalla iltatunneilta tullessani palelin joka puolelta, vaikka päälläni oli jo villapaita takin alla. Seuraavaksi kaivan esiin pitkikset housujen alle, korvaläpät, tumput ja talvitakin. Ei tätä ihminen kestä ilman.
Huomasin muuten viikonloppuna, että miesten mallin ulkoilutakki on maailman paras takki autolla ajamista varten. Hartioissa on niin paljon tilaa, ettei mistään kinnaa tai kiristä ajaessa ja toisaalta lantion kohdalta se on niin piukka, että pysyy hyvin pois tieltä, vaikka käyttäisi käsijarrua. Tänään huomasin, että vaikkei autoa olisikaan, se on hyvä keksintö: sen alle mahtuu paksumpikin villapaita. Tosin kyseinen takki leventää meikäläisen harteita sitten niin että näytän joltakin amatsonilta.

Flunssan jäljiltä minulla on edelleen karmiva yskä ja jotain nuhantapaistakin. Yskä on kuivaa ja kutiavaa eikä yskiminen varsinaisesti edes auta siihen kurkun kutinaan. Nuha vetää joskus limakalvot tai mitkä lienee niin turvoksiin, että nenän kautta ei ilma kulje muttei sieltä niistäessä tule juuri mitään. Nasolinille voisi säveltää kiitoshymnin. Minulla on edelleen tähteellä lääkärin kirjoittamaa yskänlääkettä, jonka pitäisi tehdä limasta juoksevampaa ja näinollen helpommin yskittävää, mutten tiedä onko siitä mitään apua, koska limaa ei irtoa kuin aivan satunnaisesti. Arvon joka päivä, soittaisiko lääkärille ja menisi valittamaan vai odottelisiko tässä nyt vielä. Tätä kuitenkin on jo toista viikkoa jatkunut ja alkaa kyrsiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä tuosta miesten takista! Aivan ehdoton koiran ulkoilutustakki talvella:) Alle saa paljon vaatetta eikä silti ahdista.

Nykyäänhän ei muuten saisi noita nenäsuihkeita käyttää, ne kun kuivattavat limakalvoja vain entisestään ja saattavat johtaa nuhan pitkittymiseen...tai jotenkin näin minulle lääkäri selitti. Höyryhengittelyä kuulemma vaan:)

t.Minna, joka on pitkään blogiasi seurannut, muttei koskaan kommentoinut ja onpa työskennellyt joskus samassa työpaikassakin...

Sirpale kirjoitti...

Minna: jaa ettei Nasolinia?! Milläs minä sitten hengitän? No joo, onhan noita suosituksia muutettu, tiedän ja höyryhengitystä pitäisi suosia enkä muutenkaan käytä Nasolinia kuin silloin kun on ehdottoman pakko. Se nimittäin tosiaan kuivattaa nenää ja nenä tuntuu muutaman tunnin kuluttua ihan karstaiselta. Inhottavaa.
Missäs muuten olet ollut töissä? Mahdanko tuntea sinut työpaikalta vai olemmeko olleet eri aikoina/eri osastoilla tms?