perjantaina, syyskuuta 25, 2009

Pimeänajon harjoitus nro 1

Mietimme DI:n kanssa mitä tekisimme tänä iltana. Oikein mitään mielekästä ajatusta ei pulpahtanut mieleen, mutta päätimme sitten ryhtyä leikkimään autoilevaa keskiluokkaa ja lähteä käymään Turtolan Citymarketissa. Sitä ei nimittäin tule kovin usein harrastettua, vaikka Hervannasta Turtolaan pääsisi busseillakin aika helposti.
Puoli kahdeksan aikaan illalla alkaa kuitenkin jo hämärtää ja niinpä jouduin opettelemaan Fusionista uusia juttuja: ajovalot!
Saa nauraa, mutta mihin minä niitä olisin kesällä tarvinnut? En siis ole ajanut ilman valoja kesälläkään, mutta silloin ei ole tarvinnut valoihin koskea, Fusionissa on "normina" sellaiset siskon mukaan sopivat kesävalot. Taajamassa ei onneksi kuitenkaan tarvitse venkslailla pitkien ja lyhyiden kanssa, lyhyet riittävät, mutta tulipahan opeteltua sekin, miten saa pitkät päälle. Ja jatkossa täytyy muistaa, että sitten kun lähtee iltapimeällä jonnekin synkeille korpitaipaleille, pitää ottaa lisäpitkien suojukset pois, niin saa koko valoarsenaalin käyttöönsä.

Sillä valoa, valoa tarvitaan! Oli kieltämättä vähän hurjaa kyllä ajaa pimeässä, ihan ensimmäistä kertaa. Inhottavaksi asian tekee se, että sitä tietää, etteivät jalankulkijat kuitenkaan käytä heijastimia, niin mistä tahansa saattaa singahtaa musta jalankulkija eteen.

Tulimme takaisin Lukonmäen kautta. Edellämme ajoi kaksi mopoautoa ja epäilin jo etukäteen, miten ne mahtavat selvitä siitä Hervannan mäestä. Epäilys oli oikeutettu viimeistään siinä vaiheessa kun nopeus laskee alle kolmen kympin ja joudun itse vaihtamaan jo kakkosta. Olin jo ihan varma, että ne kyllä ryytyvät siihen, mutta eivät sentään (ihan).

Ja hei! Tälläkään kertaa en onnistunut sammuttamaan moottoria, vaikka valtaväylällä iskikin punainen aalto mennen tullen.

Jos saan tuon Fusionin itselleni tässä jossain vaiheessa, niin täytyy kyllä varmaan perustaa oma bloginsa näille autoilujutuille...

1 kommentti:

vanilja kirjoitti...

Sun autoilujuttuja on kiva seurata. Kaiken uuden oppiminen on niin hienoa! Keep on drivin'!