keskiviikkona, syyskuuta 16, 2009

Saima Harmaja

Kirjojen ostolakolleni kävi tänään köpelösti kun osuin Hervannan uudistuneeseen Kirja-Kärkkäisen myymälään. En yleensä osta suomalaisia kirjoja tarjoushinnoilla, koska kirjailija saa yhden myydyn kirjan hinnasta vain joitain hassuja prosentteja ja jos hinta on vitosen tai kympin, ei kirjailija itse saa siitä kovin montaa senttiä.

Tänään kuitenkin tein poikkeuksen löytäessäni alekorista Päivi Istalan toimittaman teoksen "Saima Harmaja - ruoilijoista runoilijoin". Paljastettakoon sen verran, että Saima Harmaja on sukua minulle, tosin hyvin kaukaista, tiedä miten monta serkuspolvea on välissä ja kaiketi jokunen avioliittokin. Sukua kuitenkin.
Siksipä onkin suunnaton häpeä, etten ole lukenut Saima Harmajan runoja ikinä! Lupaan kyllä tehdä vierailun kirjastoon ja korjata tämän huutavan epäkohdan. Tämä nyt ostamani kirja ei ole mikään runoteos, vaikka ainakin katkelmia runoista kyllä löytyy. Siinä on Saiman pieni omaelämänkerta, hänen sisarensa Kirsti Topparin muistelmia (nimenomaan tämä Kirsti Toppari taisi mennä naimisiin neljännen polven serkun tms. kanssa), muutama kymmenen lukijamuisto-tekstiä ja muutama essee.

Tuskin maltan odottaa kirjan kimppuun pääsyä, mutta tällä hetkellä kesken on kuitenkin Kanen Supersymmetria.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saima Harmaja oli siis Kirsti Topparin sisko.Kun Saima oli n.10-12 vuotias niin Kirsti oli 1-2 vuotias; noin suurinpiirtein.
Kirsti on ollut naimisissa Sinun mummun (siis äidin puolelta) isän ( siis Sinun iso-vaarin) sisaren pojan kanssa.Tämä iso-vaarin sisaren poika on jo kuollut.Teeppä sukupuu itsellesi,niin ehkä selviää.

-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyemmin sanottuna Saima Harmaja on Sinun äidin-äidin serkun vaimon sisko.

-MUR-MUR-