maanantaina, syyskuuta 21, 2009

Tätä säätämisen määrää!

Tänään on taas ollut yksi semmoinen päivä, ettei olisi kannattanut nousta sängystä ylös. Ei pelkästään se, etten ollut saanut yöllä nukuttua kunnolla eikä sekään, että oli niin röörit tukossa että jo pelkkä patjalta nouseminen sai aamulla hengästymään vaan yksi jos toinenkin asia on tänään tökkinyt ihan urakalla.

Meillä oli varattuna aamuksi aika pankkiin, piti käydä siirtämässä isän kuolinpesän tili meidän nimiin ja siinä samalla hommata sinne nettipankkitunnukset ettei aina tarvitsisi käydä pankissa, jos haluaa rahaa tililtä ulos. Muuten hyvä, mutta perukirjan olisi pitänyt olla maistraatin vahvistama tai sitten olisi pitänyt esittää täydellinen virkatodistussarja isästä aina 15-vuotiaasta kuolinpäivään asti. Lähdimme siis pankista tyhjin käsin takaisin.
Päätimme kuitenkin käydä kirkkoherranvirastosta kysymässä sitä virkatodistusta ja sehän onnistui. Saimme sen sieltä heti mukaan. Paha vain, että se paperi oli tismalleen samannäköinen kuin se virkatodistus, jonka olimme hakeneet aikoja sitten perunkirjoitusta varten ja joka ei ollut pankissa kelvannut juuri muutamaa minuuttia aikaisemmin. Viraston virkailija kertoi kuitenkin, ettei isästä tuon kummallisempaa virkatodistusta saa kirveelläkään, syntynyt Nurmijärvellä, kuollut Nurmijärvellä, asunut ikänsä Nurmijärvellä, yksi avioliitto, yksi avioero ja kaksi lasta. Ei siitä saa kuin yhden aa-nelosen ja puolet siitäkin on tyhjää!

Marssimme todistus tanassa takaisin pankkiin, jossa onneksi pääsimme saman virkailijan puheille uudestaan. Esitimme uunituoreen virkatodistuksen ja totesimme, että kuule tämmöinen saatiin nyt. Virkailija luki sen rivi riviltä läpi ja totesi sen kelpaavan. Kun kerran asia on niin, että kaikki tiedot on siinä, niin mikäs siinä sitten. Niinpä saimme nämä pankkiasiat hoidettua kunnialla, vaikka aluksi näyttikin kovin synkältä.

Siinä sivussa otin itselleni myös OP:n tarjoaman vakuutuksen sairauden varalle. Jos minulla diagnosoidaan tiettyjä vakavia sairauksia (tyyliin syöpä, MS-tauti, aivohalvaus), saan vakuutuksesta tililleni 40000 euroa käytettäviksi kuten parhaaksi näen. Siinä on myös tapaturmavakuutus ja jos satun kuolemaan tapaturmaisesti, vakuutussumman saavat omaiset. Vakuutus maksaa reilun kympin kuussa, joten siihen ei talous kaadu.

Pankkiepisodin jälkeen lähdin bussilla kohti Tamperetta. Bussimatka sujui ongelmitta ja otin laiskana taksin linja-autoasemalta kotiin. Ilmoitin nimittäin olevani tämän päivän sairaslomalla töistä. Taksikuski oli kuitenkin ajaa Hervannan päässä ensin harhaan. Tai ei oikeastaan harhaankaan, olisi sitä toistakin kautta päässyt kyllä, mutta tuo "normaali" reitti on hieman lyhyempi. Sanoin, että tuosta pitää kääntyä, niin kuski tekee sitten risteysalueella kaistanvaihdon kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti, onneksi ei takana ollut kuitenkaan ketään.
Sanoin jo hyvissä ajoin, että siihen osoitteeseen käännytään heti hotellin risteyksen jälkeen. Hotellin risteys alkoi lähetä, joten olin skarppina: "Tuolta oikealle heti tuosta hotellin kyltin jälkeen, tosta-tosta-tosta, ohi menit". Kuski ajoi ihan oikeasti ohitse siitä vaikka selkeästi sanoin, että tuolle kadulle tuosta.
Sitten se järjenjättiläinen pysäyttää autonsa kadulle ja lähtee peruuttamaan, ilmeisesti vilkaisematta peileihinsä lainkaan, koska takana oli sitten musta Audi torvet soiden. Ilmeisesti kosketusta ei kuitenkaan otettu tai ainakaan jälkiä ei jäänyt, koska tsekkauksen jälkeen Audi lähti. Minä totesin siinä vaiheessa, että rahasta ja pliis jätä mut tähän, mä kävelen kyllä, ei ole pitkä matka.

Kotona odotti sitten tietokone, joka käynnistyksen yhdeydessä kinusi minua hyväksymään tiedostojärjestelmän tsekkauksen. Ajattelin että menköön nyt tämän kerran ja se olikin nopeasti valmis. Yksi pikku ongelma kuitenkin tuli: sen jälkeen Picasa ei käynnisty kirveelläkään! Olin jo vaipua epätoivoon, tulen toimeen huonosti tai en lainkaan ilman Picasaa, jonka avulla voin selailla suurehkoa kuvakokoelmaani suht tuskattomasti läpi. Mutta nyt se ei suostu käynnistymään mitenkään. Edes uninstallointi tai uudelleenasennus eivät auttaneet. Olin jo hysteerinen, mutta tajusin silti kirjoitella kysymyksen Picasan helppifoorumille ja vain hetken odottelun jälkeen sain sieltä ohjeistusta, mitä kannattaisi kokeilla. Vaiva ei ilmeisesti ole mitenkään outo.

Ei kommentteja: