perjantaina, syyskuuta 11, 2009

Utrio teki sen taas

Ostin viikonloppuna sen täälläkin mainitun uusimman Utrion kirjan, Vaiteliaan perillisen. Aloittelin sen lukemista viikolla, mutta alku tuntui siitä niin masentavalta, että mieleeni hiipi epäilys, miten koko kirjan kanssa käy. Luin sitä kuitenkin pidemmälle eilen ja tarina alkoi sujua. Menin eilisiltana ajoissa sänkyyn, mutta ajattelin, että jos luenkin vielä muutaman sivun tuosta kirjasta.

Minun olisi pitänyt arvata, että se on virhe. MINUN OLISI PITÄNYT TIETÄÄ SE!

Havahduin nimittäin kirjan kimpusta puoli 1 yöllä, luettuani puolitoista tuntia ja päästyäni kirjassa jotakuinkin puoleen väliin. Herätys oli tämä aamuna pirteästi 6.45, joten ihan hirveän pitkiä yöunia ei kirja minulle sallinut. Siihen jää yhtä lailla koukkuun kuin aikaisempiinkin Utrion kirjoihin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Huomasin postauksesi Blogilistalla ja muistin taas, että hittolainen, se Utrion kirja on saatava nyt viikonlopuksi! Olen ollut Utrio-fani 12-vuotiaasta asti eli jo 27 vuotta ja kaikki kirjat olen tietysti lukenut moneen kertaan. Ainoa vain, että tuohon kaksi vuotta sitten ilmestyneeseen jotenkin jo vähän kyllästyin. Kirjoissa on jo vähän liian usein toistuvia piirteitä, tarinan sankari on aina joku tehtailija, sivuhenkilöinä on kopeita, tyhmiä ja käsittämättömän ilkeitä aatelisia ja perinnön tavoittelijoita. Ja tarinan leading lady on tietysti aina pieni ja siro... Blaah. Totisesti toivon, että tässä uudessa on tarinan ainekset uudessa koostumuksessa! Joka tapauksessa naurin Utrion kirjoista jo pelkästään sen historiallisen taustatiedon takia. :)

Sirpale kirjoitti...

No, täytynee tuottaa pettymys, mutta aika tavalla tuota kuvailemaasi linjaa tuo uusinkin kirja kyllä noudattelee, ainakin toistaiseksi. On ruukinpatruunaa, kartanonherraa, kapteenia, rikkaita aatelisia, köyhiä aatelisia ja apulaiskirkkoherraa. Naisista ei kyllä ole ihan vielä selvinnyt kuka varsinaisesti onkaan se naispääosan esittäjä. Mutta ei tämä nyt toistaiseksi kovin merkittävän erilainen ole verrattuna muutamaan viimeisimpään teokseen (Saippuaprinsessa, Ilkeät sisarpuolet, Rautalilja). Mutta ainakin Ilkeisiin sisarpuoliin verrattuna tällä kirjalla on se, etu että vaikka puolet olenkin jo lukenut niin vielä en ole ihan varma siitä, kuka lopulta menee naimisiin kenenkin kanssa :)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, sain sitten kirjan tänään, ja olen lukenut ensimmäiset 60 sivua. Minusta henkilögalleria on nyt vähän siinä ja siinä, toisaalta siellä on tutun kuuluisia aineksia, toisaalta taas Utrio on nyt ehkä sekoittanut niitä riittävästi. Ainakin minun mielenkiintoni on herännyt, ja pakko on suorastaan skarpata että pysyy kärryillä, kuka olikaan kenen tytär, poika tai serkku. :)

Sirpale kirjoitti...

Minä sain sen jo luettua. Tunnustettava on, että aluksi kyllä kärsin samasta vaivasta, vaikea muistaa kuka oli kenenkin isä, äiti, sisar, poika ja minkä kartanon mikäkin henkilö. Kyllä se siitä selkiytyy. Ihan lukemisen arvoinen kirja, ei sen kanssa ehtinyt pitkästyä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ihan kiva kirja kokonaisuutena. Nyt pitää sitten kait odottaa taas kaksi vuotta, että seuraava ilmestyy. ;)