torstaina, lokakuuta 08, 2009

Привет!

Tiistai-iltana oli taas venäjän tunti. Tällä kertaa aloimme harjoitella kyrillisten aakkosten kirjoittamista kaunolla. Sehän se vasta puuhaa on, olo oli kuin ala-asteella: "Opettaja, opettaja, miten tää piirretään?" Ja opettaja kiertää tietysti luokassa vahtimassa kun me raapustamme sanoja paperille: "Tuossa pitäisi olla selvempi koukku ja tuon mennä alemmas ja muista vetää к:n viiva ihan perusviivalle asti".

Eikä se kirjoittaminen vielä mitään, mutta kun siitä pitäisi saada selville mikä koukero tarkoittaa mitäkin kirjainta! Painokirjaimena т on ihan t:n näköinen ja se lausutaankin t:nä, mutta kaunokirjoituksessa pieni т kirjoitetaan suunnilleen kuin pieni m. Д on painettuna vaikeannäköinen häkkyrä, kirjoitettuna iso Д on kuitenkin ihan samanlainen kuin meidän iso kauno-D. Mutta pieni д on kaunolla kirjoitettuna samanlainen kuin meidän pieni g!
Ja sitten pieni и on aikalailla samanlainen kuin pieni м, joka on siis vähän erilainen kuin pieni т ja toisaalta taas helppo sekoittaa myös ш-kirjaimeen, mutta м erotetaan muista kirjaimista pienellä koukulla.
Mutta hauskaa tuo venäjän kirjoittaminen kyllä on. Antaa vähän haastetta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mihin ihmeeseen sinä venäjän kieltä tarvitset??
-M-

Anonyymi kirjoitti...

Eiks helpompaa kieltä voisi opetella ?? Vaikkapa espanjaa tai ranskaa joka kyllä sekin on aika vaikeeta,luulisin.
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Voi voi, ei se ranska ainakaan ole yhtään sen helpompaa kuin venäjäkään, jos muistat niin luin sitä lukioaikana vuoden kansalaisopistossa! Ja että miksikö venäjää? Kysytään mieluummin että miksi ei venäjää. En tiedä tarvinko sitä koskaan muualla kuin internetissä, sen näkee sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Помните обучения как !!

-H-

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tuo edellinen kommentti on suomen kielellä ???
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Jotain paljosta harjoittelemisesta se puhuu :)