keskiviikkona, lokakuuta 28, 2009

Kiti-kiti-vali-vali

Varoitus: tämä posti ei sisällä mitään positiivista, ainoastaan turhaa kitinää, narinaa, valitusta ja vinkumista.

Sitä kuvittelee ihminen menevänsä ajoissa nukkumaan ja heräävänsä pirteänä. Totta kyllä, menin sänkyyn jo hyvissä ajoin ennen yhtätoista. Tosin ensin yskin puoleen yöhön asti. Sitten meni hermot ja onneksi astmalääke auttoi. Yskimiseen siis, ei nukkumiseen. En ymmärrä miksen saanut nukuttua vaikka yskiminen hellittikin. Ei minulla ollut edes mitään tähdellistä ajateltavaa, joka olisi nukahtamista häirinnyt.
Lopulta en tiedä, miten paljon nukuin ja miten paljon valvoin viime yönä. Joka tapauksessa väsyttää rutosti. Enkä pääse edes töistä suoraan kotiin päiväunille, koska heti töiden jälkeen on aika kynsistudiolle.

Alkusyksy on ihanaa aikaa, puissa on ruska, mutta on vielä lämmintä ja aurinkoista. Tämä loppusyksy sen sijaan on perseestä: märkää, sateista, mutaista, kylmää, tuulista, harmaata, pimeää, masentavaa ja kertakaikkiaan ällöttävää. Mahdolliset pakkasyöt tekevät asiasta vielä inhottavampaa lisäämällä cocktailiin jään ja liukkauden. Ja viime vuosien malliin tämä loppusyksy voi kestää hyvinkin vuodenvaihteeseen asti tai jopa sen yli. Jos edes tulisi lunta, se tekisi koko maisemasta vähän inhimillisemmän. Ja ei, sinä säähaltija-kuka-lienetkin, en tarkoita että ensi viikolla rumautat puoli metriä snögaa kerralla alas pilvistä ja toteat, että siinä olisi sitten koko talven lumet, jotka kuitenkin sulatat pois viimeistään marraskuun puolivälissä...

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

veit sanat suustani. Ja miksi pitää olla niin saakelin pimeää????? ärh.

Sirpale kirjoitti...

Puhumattakaan tästä saatanallisesta keksinnöstä vaihtaa kellot takaisin talviaikaan, jolloin iltapäivällä töistä lähtiessä on JO pimeää... Paitsi että tuossa palohälytyksen aiheuttaman pakollisen ulkoilutuokion aikana totesimme työkaverien kanssa, että ilmassa on jotain valkoista hiutaletta. Muistutan säähaltijaa tässä vaiheessa toiveeseeni sisällytetystä ehdosta, ettei tosiaan koko talven lumia kerralla yhden päivän aikana. Kaaoksen saa aikaiseksi vähemmälläkin.