sunnuntaina, lokakuuta 11, 2009

Oodi kokkaavalle miehelle

Kokkaamisesta innostunut ja sen osaava mies on arvokkaampi kuin painonsa kultaa, ihan riippumatta siitä, miten paljon elopainoa löytyy.

Tulin eilen hamsterinäyttelyistä kotiin seitsemän aikoihin illalla. Päivä oli ollut pitkä, aamulla lähtö oli jo ennen viittä ja päivän aikana olin syönyt vain mukanani olevia välipaloja ja paluumatkalla voileivän Jalasjärven ABC:llä. DI oli luvannut ostaa minulle jotain ruokaa illaksi kun tulen. Ilmoittelin matkan päältä arvioitua tuloaikaa, kuten olin luvannut.
Avatessani vihdoin kotioven vastaan tulvahti jo eteiseen asti nenää hivelevä tuoksu. DI siellä oli kokkauspuuhissa ja ruoka viittä vaille valmista. Tarjolla oli pihvi ulkofileestä, jonkinlainen pippurikastikkeen tapainen ja chipotle-perunoita. Vaikka DI sanoi ettei kastike väärään aikaan loppuneiden aineksien takia ollut kovin kaksista, niin minä pidin siitä kovasti. Sitä oli maustettu jollain chilikastikkeella ja se maistui jännän makealta. Chipotle-perunat ovat DI:n bravuuri lisukkeista ja myös pihvit olivat loistavia mediumeja, aivan taivaallisen mehukkaita.

Tuo ulkofile on jännittävä asia. Naudanlihasta sisäfile lienee se arvostetuin osa, ainakin se on kallein ja jos halutaan tarjota jotain todella hyvää, valitaan usein sisäfilepihvi. Suomalaisen sisäfileen kilohinta taitaa olla jo miltei joka paikassa 50 euroa tai enemmänkin enkä tiedä saako ulkomaistakaan juuri sen edullisemmin.
Ulkofile on helposti puolet halvempaa, mutta minä en kyllä osaa kuvitella parempaa pihviä kuin DI:n ulkofilepihvit. Ulkofileestä paistettu pihvi on loistavan makuista, rakenteeltaan mureata ja pehmeätä ja erittäin mehukasta, varsinkin jos liha on hieman marmoroitunutta. En tiedä sisäfileestä, mutta minä en tarvitse ulkofilettä parempaa lihaa.

Tänään vuorossa oli spagettia tomaatti-jauhelihakastikkeessa. Yksinkertaista, mutta ah, niin herkullista. Harmi että se oli niin täyttävää, olisin voinut syödä sitä kolme lautasellista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Sinua hemmotellaan! Ihanaa!!!
-MUR-MUR-

Mari kirjoitti...

Minäkin tahdon tuollaisen miehen :) Oma mieheni keskittyy enemmän tuohon syömiseen. Yhdessä ollaan kyllä kokkailtu, tosin rajoituksensa siihen tuottaa pienen pieni keittiö.
Oletteko koskaan käyneet Ylöjärvellä Lihanmestareilla? Sieltä me ollaan pari kertaa haettu pihvi ainekset, ulko- sekä sisäfilettä. Ja hyvää on ollut.

Sirpale kirjoitti...

Mari, Lihamestarit on ihan outo nimi, emme siis ole käyneet siellä. Yleensä viikonlopun ruokaostokset tehdään Stockmannilla tai kauppahallissa. Täytyy kuitenkin panna korvan taakse tuo Lihamestarit, jos sitä joskus kävisi sielläkin katsomassa, varsinkin sitten kun on oma auto käytössä. Kiitos vinkistä!