lauantaina, lokakuuta 17, 2009

Ragu's Wok & Grill

Tammelantorin laidalla, Ilmarinkadulla sijaitseva malesialainen Ragu's on sellainen paikka, jonka aina jotenkin unohdan. Enhän ole siitä täälläkään kai maininnut mitään koskaan. Saankin hävetä syvästi, koska se on vallan erinomainen ravintola.

Nettisivujensa mukaan se on ainoa malesialainen ravintola Tampereella. Malesialainen keittiö jatkaa aika lailla samalla linjalla kuin kiinalainen, thaimaalainen ja muut sen suunnan keittiöt. Ragua ei kuitenkaan missään tapauksessa voi eikä saa sekoittaa tusina-kiinalaisiin tai -thaimaalaisiin ravintoloihin, koska se on varsin omaleimainen ravintola. Ruoka on hyvää, kasviksia käytetään paljon ja mikäli nettisivuihin on luottamusta, kasvikset ovat useimmiten paikallisia ja/tai luomukasviksia.
Kasvisannoksiakin löytyy listalta, valitsin itse tänään Nasi Goreng Telurin, paistettua riisiä kananmunalla ja kasviksilla. Itseäni vähän harmittaa kala- ja äyriäisruokien vähyys, listalla on tällä hetkellä ainoastaan yksi lohiannos ja yksi jättirapuannos. Viimeksi mainittu on kyllä herkullinen (kuten oli tämänpäiväinen kasvisruokakin, ei sen puoleen), lohiannosta en ole maistanut.

Ruokalistan tulisuusmerkinnät kannattaa ottaa ihan tosissaan, koska tulisia nuo ruuat todellakin ovat. Ei ole yhtään huono idea tilata aterian kylkeen jotain tarjolla olevista lassi-juomista. Sitä ei kannata juoda kuitenkaan etukäteen melkein loppuun, kuten minä tein...

Ei kommentteja: