perjantaina, lokakuuta 16, 2009

Tosinainen ei erikoistehosteita tarvitse

Aina säännöllisin väliajoin joku julkku, mies tai nainen, ipisee mediassa siitä, miten kauhean epänaisellisesti suomalaiset naiset pukeutuvat. Viimeksi vuorossa oli Viivi Avellan.

Minä vain haluan ihmetellä ääneen, että minkä hemmetin takia naisellisuus mitataan ainoastaan korkojen mitalla, pakkelikerroksen paksuudella ja minihameen lyhyydellä? Miksi matalakantaiset kengät ovat aina auttamatta epänaiselliset? Mihin katosi luonnonkauneus, jota ei tarvitse meikeillä huijata esiin? Eikö se ole naisellista vai kustantaako kosmetiikkateollisuus näitä artikkeleita? Miksi naisellinen pukeutuminen on aina sellaista, mikä on tolkuttoman epämukavaa ja epäkäytännöllistä?
Voi tokkiinsa, pukeudunhan minäkin naisellisesti ja laittaudun. Tosin enimmäkseen vain silloin kun DI tilaa taksin ovelle ja taksi vie suoraan ravintolan ovelle ja ravintolassa ei tarvitse tehdä muuta kuin syödä siististi, näyttää kauniilta ja keskustella henkevästi. Kyllä silloin löytyy jalasta kymmenen sentin piikkikorot, koruja sieltä täältä ja hiuksetkin on hienosti laitettu, mutta niin kauan kuin joudun tarpomaan edes sen puoli kilometriä töihin jäällä, tuiskussa, tuulessa ja sateessa, niin pukeudun mieluummin järkevästi kuin naisellisesti, kiitos vain. Syyttäkää ilmastoa, älkää meitä naisia!

Ja minkä ihmeen takia naisellisuutta täytyy erityisesti korostaa? Eikö riitä, että on nainen? Ovatko naisellisuuden korostamisesta natkuttavat naiset itse jotenkin epävarmoja omasta seksuaalisesta identiteetistään? Eikö naisellisuuden perään kinuavien miesten hauras ego kestä ei-niin-naisellista naista? Ovatko he itse epävarmoja omasta mieheydestään ja sen takia naisten pitäisi pysytellä tiukasti pois siltä reviiriltä? Miksi naisen pitää yrittää olla jotenkin erityisen nainen? Eihän kukaan meuhkaa miesten miehekkyydestäkään? He saavat olla ties mitä fruittareita ja guidoja ihan rauhassa, ei kukaan siitä kitise. Miksei miehille vaadita pukupakkoa ja kiiltonahkakenkiä talvipakkasiin?

Minä ainakin lupaan tästä lähin tuntea oloni erityisen naiselliseksi virttuneissä verkkareissa, villasukissa ja DI:n vanhassa t-paidassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa vähän siltä, että näissä julkkisten kitinöissä naisellisuus on yhtä kuin maksulliselta naiselta näyttäminen. Saahan sitä toki näyttää siltä, jos haluaa. Kukaan ei kiellä, ja keltainen lehdistö kiinnostuu varmemmin. ;)

Sää-pointti oli osuva. Sujuvasti käytän korkokenkiä silloin kun tietää, ettei tarvitse juuri kävellä, ainakaan loskassa. Jos luvataan huonoa keliä, kengät valkataan sen mukaan. So simple.

-Rättis