torstaina, lokakuuta 15, 2009

Vaateshoppailu on viheliäistä puuhaa!

Lähdin tänään töistä suorittamaan erinnäisiä tarvehankintoja. Loppuneiden kosmetiikkatuotteiden lisäksi listalla oli talvikengät ja jotain pitkähihaisia, mitä voisin käyttää nyt. Valitinhan jokin aika sitten, että minulta löytyy vain t-paitoja, toppeja ja sitten villapaitoja, joissa tarkenee -30 asteen pakkasellakin. Ei siis oikein mitään nyt käytettävää.

Aloitin talvikengistä. Ihme kyllä, hyvännäköisiä, fiksuja ja kohtuuhintaisia (noh, jos alle 150 euron hintaa pidetään kohtuullisena...) talvikenkiä löytyi vähän yhdestä jos toisesta liikkeestä. Kuitenkin kierrettyäni läpi Stockmannin, Andiamon, Mekan ja Kenkä-Repon tulos oli nolla. Kenkiä kyllä oli, muttei minulle sopivia. Kaikki kinnasivat jostain tai sitten ei ollut sopivaa kokoa tai jotain muuta harmia. Aloin olla jo todella tuskastunut. Sokos onneksi palkitsi, löysin sieltä mustat, nahkaiset, matalakantaiset talvinilkkurit ja vieläpä niinkin huokeaan hintaan kuin 90 euroa. Huokea ja huokea, mutta olin henkisesti valmistautunut maksamaan todellakin jopa sen 150 euroa kengistä, niin siihen nähdenhän nämä olivat suorastaan puoli-ilmaiset. Toivottavasti kestävät useamman vuoden, en haluaisi toistaa tätä pirun rumbaa ensi syksynä uudestaan.

Paitojen ostamisen kanssa kävi sen sijaan kehnosti. Stockmannilla kokeilin muutamaa mm. Globalin paitaa, mutta kaikissa oli jotain vikaa. Viime aikoina olen tehnyt parhaat paitaostokseni Moda Jokiselta, joka myy sellaista merkkiä kuin CPM ja siltä löytyy minulle sopiva XXL-koko ynnä kivoja paitoja. Marssin siis Jokiselle, mutta tällä kertaa jouduin pettymään todella karvaasti. Siellä ei ollut CPM:ää kovinkaan paljoa ja nekin mitä oli, olivat joko liian pieniä tai rumia, usein molempia. Napsin sieltä kuitenkin useamman erilaisen paidan sovituskoppiin, mutta yksikään niistä ei lopulta ollut mieluinen.
Yhtä vaaleata, pehmeätä neuletakkia mietin pitkään. Se olisi ollut ihan just sopiva ja kiva, mutta kun se oli 100% polyesteria. Jos hinta olisi ollut jossain 20 euron korvilla, olisin ehkä ostanut sen, mutta hinta oli 40€, niin ajattelin sen olevan liikaa neuleesta, joka todennäköisesti hiostaa ja ainakin nyppyyntyy kevääseen mennessä. Jouduin poistumaan siis tyhjin käsin.
Epätoivoni määrää kuvasti se, että menin Haloselle. Se on perinteisesti kauppa, josta ei meikäläinen löydä mitään, joka a. sopisi päälle edes puoliksi b. maksaisi vähemmän kuin kuukausipalkkani (okei, lievää liioittelua, mutta idea varmaan tuli selväksi?). Yllättäen löysin sieltä yhtä ja toista sopivankokoista ja -näköistä sovituskoppiin raahattavaksi, mutta kaikki taas jouduin hylkäämään epäsopivina, huonosti istuvina tai muuten vain kelvottomina. Melkein luovutin jo, mutta sitten kierrellessäni osui silmään eräs vaalea Kaffen trikoopaita, jossa oli kiva painatus edessä. Ja se sopi minulle aivan täydellisesti! Jopa lompakolle, hintaa oli vaivaiset 25 euroa! Harmi etten löytänyt samalta merkiltä mitään muuta sopivaa, mutta edes tämä yksi paita oli tuloksena muutaman tunnin kaupoissa juoksentelusta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla olis sama juttu edessä.On vain yksi pitkähihainen T-paita jota vois ajatella pitää "ihmisten ilmoilla" ja sekin vähintäin 15 vuotta vanha.Toinen on vielä pahemman näköinen ja sitten ei muuta olekaan vastaavaa.Aattelin tilata jostain postimyynnistä muutaman.Meillä kun ei ehkä tarkene talviaikaan ihan lyhythihaisella,kun yritämme pitää sähkölaskua kurissa ja lämmitämme mahdollisimman paljon kaakeli-uunilla kun on noita puita.
-MUR-MUR-