keskiviikkona, marraskuuta 25, 2009

Huonojen ideoiden päivä

On olemassa huonoja ideoita ja erittäin huonoja ideoita. Jälkimmäisiä edustaa huuto.netin selailu pitkästyneenä.
Mainitsinhan jokin aika sitten, että postimerkkeily kiinnostaisi harrastuksena. Olen kypsytellyt ajatusta ja tullut siihen tulokseen, että tarkasti rajatun aiheen merkkien keräily ei ehkä olisi katastrofi.
Hevosmerkit on ehdoton keräilykohde. Sitten ajattelin, että ehkä muutkin eläimet ja luontoaiheet. Ei hyvä idea, koska jo esimerkiksi lintuaiheisia postimerkkejä näyttää olevan noin miljoonia. Perhosmerkkejä samoin. Kalat ja muut vesieläimet olisivat ehkä hyvä aihe.
Kukka-aihekin olisi kaunis ja kiinnostava, mutta koittakaa huviksenne arvata, miten paljon hevos-, kala- ja kukka-aiheisia postimerkkejä on tarjolla jo pelkästään huuto.netissä suunnilleen mitättömään hintaan? Vihje: paljon. Siihen päälle sitten vielä tulisi laskea ne merkit, jotka eivät kuulu näihin aiheisiin, mutta ovat muuten vain niin kauniita, etten voi kuitenkaan vastustaa.

Mikä tässä nyt sitten on ongelma, jos postimerkit eivät esim. huuto.netissä maksa paljoa enkä nimenomaan aio alkaa keräillä niitä hintavia harvinaisuuksia? Tämä on ongelma. Mikään keräilyharrastus ei ikinä pysy järjellisissä rajoissa, joten luvassa on siis kasakaupalla säilytyskansioita ynnä muuta sälää.
Pyrin yleensä tietoisesti olemaan keräilemättä mitään tavaraa, koska kaikenlaista tavaraa kerääntyy nurkkiin ihan keräilemättäkin. Jo pelkkä seuraavan muuton ajattelu saa aikaan kylmiä väreitä, mutta ihan muutenkin tavaramäärä ahdistaa.
Puhumattakaan sitten DI:stä, joka on vähän samanlainen tavarahamsteri kuin minäkin. Kukaan ei todellakaan usko, mitä hänen varastoistaan löytyy! Ongelma on se, ettei DI näe mitään ongelmaa siinä, että tavaraa on paljon.

Sopii arvata mitä minä tein eilen.
Jep, ostin huuto.netistä muutaman nätin postimerkin. Siis ihan muutaman vain. Ei montaa ollenkaan. Ihan tosi.
Mutta siitä se alkaa. Niin kuin tämäkin. DI osti minulle kaksi vuotta sitten Schleichin hevosen, ensimmäisen. Nyt niitä on 12. Onneksi valikoimaa ja kiinnostavia malleja ei ole kovin montaa, niin että ehkä se pysyy aisoissa. Kunhan vain en ala hinguta Breyereiden perään...

Mistä tulikin mieleen, että rojunhallintahyökkäykseni on edennyt viime aikoina hieman nihkeästi. Viikonloppuna tosin sain lastattua aikamoisen kasan kirjoja perheenjäsenten matkaan, osa on jopa sellaisia, joista en kuvitellut luopuvani alunperin. Vaan tiedänpähän mistä ne löytyvät, jos satun joskus kaipaamaan. Silti noita kirjoja voi edelleen kysellä, jos seasta löytyy jotakin kiinnostavaa. Saatan ehkä täydentää listaa tässä joutessani.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siellähän taitaa ollakin neljä hamsteria !!!

-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Neljä hamsteria siellä on...
Kaksi pientä ja kaksi ei ihan niin pientä "hamsteria".
-M-

keijo kirjoitti...

Ei tuo minun merkkiläjäni vielä mitään. Se on hyvin organisoitu ja hallussa oleva kokonaisuus ;)

Sen sijaan ao. sivujen kuvat ovat kyllä aika hurjia:

http://www.stampboards.com/viewtopic.php?f=13&t=3636

ja eläinten ystäville:

http://www.stampboards.com/viewtopic.php?f=28&t=13827