lauantaina, marraskuuta 28, 2009

Kaakaokoetus

Kun ihminen ei juo kahvia kuin äärimmäisessä hädässä (sellainen on ollut kerran 30 vuoden aikana, väsytti niin kamalasti eikä kahvikaan auttanut, maha vain tuli kipeäksi), on kahviloiden kaakaovalikoima tullut vuosien mittaan aika tutuksi. Tosin joskus täytyisi ottaa ihan asiakseen tehdä muistiinpanot kahviloiden kaakaosta, että tietäisi ja muistaisi, mitä voi suositella ja mitä on syytä karttaa.

La Famillen kaakao on sieltä ehdottomasti parhaasta päästä. Se on tosin niin paksua että lusikka melkein seisoo pystyssä eikä kermavaahdon kanssa pihistellä. Yhden kaakaon juotuaan ei nälkä vaivaa puoleen päivään. Kaloreita lienee koko viikon ruokien edestä. Instant sokerihumala.

Hella & Huonekin tarjoilee kaakaota siinä missä erilaisia kahvejakin aterian päätteeksi. Arvosana kiitettävä, joka kerta.

Stockmannin alakerran kahvilassa poikkesimme tänään kaakaolla, kun oli aikaa bussia odottaessa. Kaakao on aika tavalla mitättömän makuista bulkkitavaraa. Plussana mainittakkoon se, että kuppi ei ole täynnä vaan siihen voi itse kaataa maitoa. Monissa paikoissa kaakaon kuumuus lähentelee auringon pintalämpötilaa ja koska se tarjoillaan paksuseinäisestä mukista, ei ole toivoakaan että se jäähtyisi juomakelpoiseksi alle tunnissa.

Coffee House Hämeenkadun itäpäässä tarjoilee muistaakseni vähintään kohtalaista kaakaota. Kermavaahtokaakao taitaa kustantaa hitusen enemmän kuin ilman kermistä. En ole kuitenkaan yhtään varma tästä muistikuvasta, täytynee käydä kokeilemassa taas joskus. Sillä kermavaahtokaan ei pelasta huonoa kaakaota.

Taikapapu Stockmannin vieressä kävelykadulla tekee hyvää kaakaota.

Ja sitten oli jokin kahvila, jossa kylmän viileästi lyödään joku halvin mahdollinen Tazza-pussi kuumaan maitoon ja väitetään sitä kaakaoksi. Kun nyt vain muistaisin, mikä paikka se oli, niin tietäisin vältellä.

1 kommentti:

pirpana kirjoitti...

Mie suosittelen lämpimästi Coffee Housen valkosuklaakaakaota mikäli valkoinen suklaa uppoaa. Makiaa, tuhtia ja niiiiiin namppaa. Omnom.