tiistaina, marraskuuta 17, 2009

Koekaniini, osa 3

Minähän otan osaa erääseen migreenilääketutkimukseen, kävin marraskuun alussa haastateltavana ja tutkittavana. Labratulosten tultua näytettiin vihreätä valoa lääkkeen kokeilulle ja siitä lähtien tässä on nyt odoteltu migreeniä tulevaksi. Muutaman kerran on päätä viillellyt siihen malliin, että kirjasin jo päivät ja kellonajat ylös testauspäiväkirjaa varten kun ajattelin, että kyllä se migreeni tästä kohta alkaa. Ei kuitenkaan alkanut, se oli vain jotain varoittelua.

Tänä aamuna jo herätessä vihloi päätä ja ajattelin, että no nyt. Vähän ennen yhtätoista olikin särky jo sillä mallilla, että otin testilääkkeet. Ja ne eivät auttaneet sitten yhtään! En tiennyt tai muistanut, että migreenikohtaukseni voivat olla näin pahoja, jos ne jättää hoitamatta. Olen pitänyt migreeniäni helppona ja helppohan se onkin, jos ottaa tehoavat lääkkeet heti kohtauksen alkuvaiheessa. Jos kohtauksen jättää hoitamatta, se kehittyy näemmä aika kamalaksi. Olen tämän päivän maannut sängyssä, jäi välistä oliotunnit ja venäjän kurssillekaan en jaksa lähteä.

Sain ottaa tavallista särkylääkettä kahden tunnin kuluttua testilääkkeen ottamisesta, mutta suhtauduin siihen aika skeptisesti, koska yleensä mitkään tavalliset särkylääkkeet eivät ole migreeniin auttaneet, jos ne otetaan näin kauan kohtauksen alkamisen jälkeen. Epätoivoissani kuitenkin otin kaksi Diclofenacia, jotka auttoivat vähäsen, särky ei ole enää ihan niin tappavaa.
Lääkkeiden tehoa paransivat jo aiemmin mainitut pelastajat. Sisko soitteli minulle ja höpötimme siinä jonkin aikaa, juuri sen verran, että sain muuta ajateltavaa kuin pääni ja sen tilan. Päätin samaan syssyyn soittaa äidillekin, puhuimme melkein tunnin ja pää tuntuu nyt jo paljon paremmalta. Jaksoin nousta pystyynkin ja tulla tähän koneelle kirjoittamaan.

Ehkä se elämä tästä vielä voittaa. Mietiskelin tuossa, että testilääke ei aiheuttanut minkäänlaisia sivuvaikutuksia, niin minä taisin olla se raukka, joka sai testissä mukana olevan lumelääkkeen. Lääkäri selvitti, että placebovaikutus on migreenissä melko yleinen, kukaan ei tiedä miksi. Ei näköjään toimi lumelääkkeet minulle, jos nyt satuin sen saamaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se terapia-puhelu siis auttoi ainakin vähäsen! Tahallani keksin aina uusia puheenaiheita kun kuulin sinun potevan migreeniäsi.Toivoin,että se pälpätys auttaisi sinua,kuten ehkä auttoikin.
Mamit ovat tämmösiä!

-MUR-MUR-