torstaina, marraskuuta 12, 2009

Lehtitori

Bongasinpa jostain mainosbannerista Lehtitorin nettisivut ja kävin uteliaana katsomassa, mikä juttu se oikein on. Yksinkertaista, Lehtitori välittää ulkomaisia lehtiä Suomeen. Innostuin tietysti, minulla on pari ulkomaista hevoslehteä, joita joko luen säännöllisesti tai lukisin, jos kyseistä lehteä vain saisi Suomesta. Horse Illustrated tulee minulle varattuna paikalliseen Akateemiseen aina ilmestyessään. Se on osoittautunut ihan toimivaksi jutuksi, saan tekstiviestin, kun lehti on minua odottamassa ja voin käydä hakemassa sen viikon kuluessa.
Mutta tuo toinen lehti, saksalainen Araber Journal tai nykyisin kai Araber Weltweit ei kuulu enää Akateemisen valikoimaan. Aiemmin sitä sai sieltä ja ihastuin lehteen kovasti, mutta sittemmin se on pudonnut pois valikoimasta. Kyselin sitä joskus Helsingistäkin, jossa luulisi olevan kaikkein kattavimmat valikoimat lehtiä, mutta ei, ei sielläkään.

Niinpä siis olin varovaisen toiveikas surffatessani Lehtitorin valikoimaa läpi. Pettymys, siellä ei hevosaiheisia lehtiä ole kovinkaan montaa tarjolla, paitsi suomalaisia. Laitoin kuitenkin kyselyä näiden lehtien perään. Tänään tuli vastaus: molempien tilaaminen onnistuu ja vieläpä ihan järkevään hintaan! Araber Journalin tilasinkin jo, HI:tä mietin vielä, vaikka tilaushinta olisi kyllä halvempi kuin mitä tulee vuoden irtonumeroiden yhteishinnaksi. HI:n taso on kuitenkin mennyt viime aikoina vähän alaspäin enkä haluaisi nyt ehdoin tahdoin tilata lehteä vuodeksi, jos se tuosta vielä heikkenee.

Nähtäväksi jää, miten hyvin toimitus onnistuu tuon Lehtitorin kautta.

Ei kommentteja: