perjantaina, marraskuuta 06, 2009

Ravintolauutisia ja muita sirpaleita

Tammelan puistokadulle, johonkin Tammelantorin ja Itsenäisyydenkadun välimaastoon on avattu japanilainen raamen-nuudeliravintola ja sen vieressä on japanilainen kauppa Kaede. Aamulehti paljastikin toseksi sen, minkä huhuna kuulin: kaupan sekä ravintolan takana on Marusekista tuttu Marjo Seki. Hanabi on ainakin lounasaikaan auki ja kehittelin tässä jo katalia suunnitelmia, sillä kouluni ei ole kaukana tuosta. Että jos joskus sattuu olemaan tunnin tauko keskellä päivää ja kouluruokalan sapuskat tai jonot eivät nappaa, niin tiedän kyllä mihin menen.
Eat.fi:n mukaan Hanabi on auki myös lauantaisin.

Kehuin hotelli Hermican ravintolaa loppukesästä, mutta valitettavasti siellä on sen jälkeen karsittu sekä ruokalistaa että aukioloaikoja. Nykyisin ruokalista koostuu lähinnä hampurilaisista (jotka ovat kyllä varsin kelvollisen makuisia!), wingsejä, salaatti, keitto ja pippurileike. Lisäksi ravintola on nykyisin auki vain maanantaista torstaihin, viikonloppuisin ei lainkaan. Se on vissiin tämä lama, joka tämänkin on saanut aikaiseksi, mutta jurppii se silti meikäläistä.

Niin ja se Nordicin rapusalaatti on edelleen maailman täydellisin salaattiannos. Yksi vika siinä on. Siitä tulee ihan varmasti riippuvaiseksi.

Eilen ja tänään on Tampereella sadellut lunta. Hip hurraa! Toistaiseksi kaikki puut ja pensaat ovat lumen peitossa ja upeita. Ostamani talvikengät ovat selvittäneet ensimmäisen tosielämän testinsä lumiolosuhteissa ja varpaani ovat pysyneet toistaiseksi sekä kuivina että lämpiminä.

Lähden huomenissa taas Nukarilla käymään. Huomisiltana on paikallisen metsästysseuran hirvipeijaiset ja meillekin kutsu tupsahti. Sunnuntaina käymme viemässä kynttilän isän ja vaarin haudalle. Olen melkein onnistunut tänä vuonna välttämään isänpäivä-ärsytyksen, mitä nyt sähköpostiin tupsahti Suomalaisen kirjakaupan mainosposti otsikolla "Kaikkea isälle". Ai jaa, en tiennytkään, että Suomalainen myy hautakynttilöitä.
Juu-juu, isänpäivä on hieno juttu ja niin edelleen, mutta joskus nuo mainostajat voisivat miettiä vähän sitä, että kaikilla ei isää ole, syystä tai toisesta ja että isänpäiväntouhotus aiheuttaa vain pahan mielen.

Ei kommentteja: