maanantaina, marraskuuta 16, 2009

Vapaapäivän viettoa

Koskapa tänään ei ollut luentoja koululla eikä esimiehen mukaan töitäkään tarjolla toimistolla, vietin vapaapäivän. Palkattoman tosin, mutta kuitenkin. Suunnittelin paljon kaikenlaista tekemistä aloittaen siivoamisesta ja päätyen huomisen olioharkkoihin ja makaronilaatikon tekemiseen.
Hyvin suunniteltu ei kuitenkaan paranna sitä tekopuolta yhtään vaikka toisin sanotaan. Sain aikaiseksi vain lehtihyllyni teurastuksen. Minulla on iso kasa lehtiä kirjahyllyssä, joka muutenkin on jo niin täynnä, ettei siihen uskalla juuri koskea, koska se romahtaa. Lehtikasa koostuu pääasiassa hevoslehdistä, joita ei voi heittää pois.
Tänään kuitenkin ryhdistäydyin. Suomalaisista hevoslehdistä kaikki 2008 vuoden lehdet ja sitä vanhemmat lensivät roskiin, ellei lehdessä sattunut olemaan jotain äärimmäisen tähdellistä artikkelia. Horse Illustrated-lehtiäkin on vuosien varrella kertynyt kymmeniä, koska jokaisessa on hevosrotuesittely. Mutta minäpäs olinkin ovela: saksin rotuartikkelit ja ne harvat äärimmäisen kiinnostavat artikkelit talteen ja heitin loppulehden roskiin. Melkein puolen metrin korkuinen lehtipino pieneni puoleen. Vielä kun joku veisi nuo täydet paperikassit keräyslaatikkoon...

Ensi perjantaina olisi firman pikkujoulut. Pitäisi miettiä pikkuhiljaa, mitä sitä oikein pukisi päälleen. Ai miten niin vähän myöhässä? En taida kuitenkaan kehdata kopioida viime viikonlopun piru naiseksi - lookia. Viime vuonna oli mustat housut, kullanvärinen toppi ja musta jakku, joten tänä vuonna ei samaa komboa.
Mietin tuossa sitä minun versiotani pikkumustasta: mustat housut, musta toppi ja värikkäät asusteet. Oranssi huivi löytyisi jo valmiiksi, mutta ehkä jotain muutakin pitäisi olla.
Pikkujoulut pidetään Bravo Plazassa ja suhtaudun jo valmiiksi koko paikkaan hyvin penseästi. Kaksi vuotta sittenhän Modeemin 30-vuotisjuhlat olivat samassa paikassa ja tarjoilu oli järjestetty todella onnettomasti. Toivottavasti tällä kertaa homma toimisi vähän paremmin, mutta olen silti epäilevällä kannalla.

Ei kommentteja: