torstaina, joulukuuta 17, 2009

Lahja jota toivottavasti ei koskaan joudu käyttämään

Kuten mainitsin jo aiemmin, viikonloppuna sisko pitää Espoossa tuparit/synttärijuhlat/pikkujoulut, noin niinkuin kaikki samalla kertaa juuri ennen joulua. Minulla oli hänelle lahjaidea jo olemassa: sammutuspeite. Sellaista ei kuulemma taloudesta löydy, joten se sitten kirjattiin ostoslistalle.

Ei muuten ole ihan maailman helpoin hankinta. Mistäs nimittäin lähdette katsomaan, jos haluatte ostaa sammutuspeitteen?
No, tosiasiassa niitä myydään melkein kaikkialla, S-marketissa, K-kaupoissa, VapaaValinnassa, Sokoksella, Stockmannilla, Clas Ohlsonilla. Jutun juoni on kuitenkin se, että kun kauppa on löydetty, miltä osastolta paikallistetaan sammutuspeitteet? Sammutuspeitteiden sijoittelussa ei näemmä ollut oikein minkäänlaista logiikkaa. Ohlsonilla ne olivat sähköosastolla, Sokoksella ja S-marketissa lamppuosastolla, K-kaupassa paristojen vieressä, Stockmannilla sekalaisessa kodintarvikkeiden peränurkassa ja VapaaValinnassa niiden olisi pitänyt löytyä auto- ja pyörätarvikkeiden joukosta, elleivät olisi olleet juuri loppu. Jouduin vaivaamaan aika montaa myyjää tänään löytääkseni etsimäni.

Enkä löytänyt sittenkään. Sisko nimittäin "tilasi" sellaisen peitteen, jossa pidempi sivu olisi 2 metriä pitkä. Tämä siksi, että pahimmassa tapauksessa sillä voi joutua sammuttamaan kokonaan palavaa pitkää miestä. 160-senttinen tai vielä pienempi peite ei missään tapauksessa tule kysymykseen ja 180-senttinenkin on vähän lyhyt myös. Telkkari-, liesi- ynnä muita pienempiä paloja voi tietysti sammuttaa näillä pienemmilläkin peitteillä, mutta mistäs sen aina tietää, mikä seuraavaksi palaa?

Ja kuulkaa nämä kaikki kaupat myyvät eioota, kun kysyn kaksimetristä. Sokos, Stocka ja S-market myyvät 120*180 cm peitettä, muut pienempiä ja kaksimetrisiä ei ole missään. Siihen oli nyt tyytyminen, sorry vain systeri :(

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Esim. tamrex kaukajärvellä vois auttaa asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä lahjaidea.
Pitäisiköhän meidänkin hankkia sellainen, kun ei vielä ole...?
-M-

Anonyymi kirjoitti...

Oisitpa vihjaissut aikaisemmin,-M-.
-MUR-MUR_