lauantaina, joulukuuta 05, 2009

Oopperan kummitus

Siitä on jo aikaa kun näin televisiosta Joel Schumacherin vuonna 2004 ohjaaman version Webberin musikaalista "The Phantom of the Opera" eli Oopperan kummitus. Ihastuin siihen aivan välittömästi, musiikki oli upeata, varsinkin se ns. pääteema. En tiedä laulavatko pääosan esittäjät Gerard Butler ja Emmy Rossum itse nuo osansa, mutta todennäköisesti kyllä.

Lähdin jonain päivänä sitten kaivelemaan Youtubea ja katsomaan, mitä sieltä löytyy aiheeseen liittyen. Löytyihän sieltä vaikka mitä: se mitä etsinkin eli Phantom of the Opera tuosta Schumacherin elokuvasta. Lisäksi löysin Sama kappale Sarah Brightmanin ja Steve Harleyn esittämänä. Antaisin vaikka molemmat jalkani tuosta Brightmanin äänestä, se saa kylmät väreet juoksemaan pitkin selkärankaa.

Ja sitten löytyi sielä jotain, mitä en ollut osannut edes arvata: Nightwishin versio samasta kappaleesta. Niistä kylmistä väreistä kun oli puhe...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nähtävästi et tiennyt siitä Nightwishin versiota. Hyvä versio pelin on.
-M-

Sirpale kirjoitti...

Juu, tuo Nightwishin versio oli ihan uusi juttu. En minä niin kovin ole perehtynyt Nightwishin tuotantoon vaikka noin pääsääntöisesti heidän musiikistaan pidänkin. Ainakin vanhemmasta, missä Tarja Turunen on laulamassa. Uudempaa en ole niin kovin kuunnellutkaan. Joka tapauksessa tuo Marco Hietala (jos nyt muistan/tiedän nimen oikein) on noista kolmesta esityksestä ehdottomasti uskottavin kummitus :)