maanantaina, joulukuuta 21, 2009

Peltipoliiseista, ylinopeussakoista ja kuolinpesän autosta

Tuossa nyt viikonloppuna tuli puheeksi se, mitä mietin jo aiemmin parkkisakkojen kanssa. Nimittäin kuolinpesän nimissä oleva auto, peltipoliisi aka. automaattinen nopeusvalvontakamera ja kenen nimiin peltipoliisin ylinopeussakot menevät.

Jos peltipoliisi vainuaa ylinopeuden ja nappaa kuvan, sakko lähetetään tietysti auton rekisterin perusteella auton omistajalle tai ehkä haltijalle, jos tämä on eri. En tiedä miten se menee. Jos siis joko systeri tai minä kajautamme kameraan kunnon ylinopeutta, sakkolappu menee Nukarille isän kuolinpesän nimissä, koska Fusion on edelleen kuolinpesän omistuksissa!
Eikä meillä ole pienintäkään aikomusta siirtää autoa kuolinpesän nimistä mihinkään, kas kun isän kuollessa, mutta auton pysyessä edelleen kuolinpesän nimissä vakuutusbonukset säilyvät! Ja isällähän oli luonnollisesti bonukset niin tapissa kuin vain olla ja voi, 70% sillä isä oli ajanut kauan eikä töpeksinyt kai vissiin ikinä. Meille suht tuoreille kortinomistajille ja autoilijoille tämä sopii vallan mainiosti, eihän meillä olisi muuten minkäänlaista saumaa saada kuin nimelliset vakuutusbonukset, jos menisimme omille nimillemme sopimaan autovakuutuksia. Rahansäästö on ihan huomattava.

Siinä, että auton omistaja on perikunta ei ole sinänsä minulle ja siskolle mitään käytännön ongelmia. Ainoastaan kumpikaan meistä ei voi yksikseen, ilman toisen lupaa myydä tai vaihtaa perikunnan autoa, mutta eipä tässä nyt ole sellaiset mielessäkään niin kauan kuin Fusion kulkee. Se muuten vaikuttaa edelleen varsin toimivalta autolta, vaikka onkin jo 5 vuotta vanha ja kilometrejä kertynyt yli 90 tuhatta. Ja sitten kun vaihto/myynti tulee ajankohtaiseksi, niin emmeköhän saa sen siskon kanssa sovittua.

Mutta palaan takaisin niihin ylinopeussakkoihin. Jos siis Fusionilla ajetaan kameraan ylinopeutta ja isän osoitteella tullut sakko maksetaan nupisematta, ehkä jälkien peittämisen vuoksi vielä kuolinpesän nimissä olevalta tililtä, kenelle tulee merkintä rikosrekisteriin ja keneltä lähtee kortti, jos ylinopeutta on tarpeeksi? Kuolinpesältäkö, joka ei ole ihminen vaan juridinen yksikkö, jolla ei siis voi käsittääkseni olla rikosrekisteriä eikä missään tapauksessa ajokorttia? Pystyisimmekö me siskon kanssa todella "piiloutumaan" kuolinpesän taakse ainakin niin kauaksi aikaa ennen kuin poliisi lähtisi tarkemmin tutkimaan kaahari-Fusionin kuljettajan henkilöllisyyttä? Sehän on sitten peltipoliisin kuvista kai helppo selvittää, koska kuva on käsittääkseni aika tarkka ja minut erottaa siskosta jo ihan sen takia, että minulla on silmälasit ja siskolla ei.
Minulla on kuitenkin vielä väliaikainen ajokortti, joten kunnon ylinopeus voisi helposti passittaa minut takaisin teoriakokeeseen ja inssiajoon, mutta jos syylliseksi nimetäänkin kuolinpesä, vaikka minä olin ratissa? Saisinko olla ihan rauhassa?

No, en tiedä, miten nämä loppujen lopuksi menevät. Toistaiseksi emme ole kyllä kumpainenkaan, sen paremmin minä kuin systerikään saaneet ylinopeussakkoja. Eikä ole tarkoitus sellaisia alkaa haaliakaan. Nyt talvikelillä se saattaisi olla jopa suorastaan vaikeata minulle...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä,minusta ainakin mahdoton ajatus teitille kummallekaan sakko ylinopeudesta...niin no ehkä Rättäriryömäri..tiedähäntä sittenkään...eeeei en usko!
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Voi kuule, ei se niin sanottua ole. Fusion on aika herkkä kulkemaan vaikkei tietysti minkään ralliauton nopeuksiin tai kiihtyvyyksiin pääse. Kesällä minullakin vähän turhan herkästi lipsahti mittari sinne prosenttien puolelle... Tietysti kun on kokematon niin se nopeuden säätely ei onnistu ihan noin vain ja kun on paljon muutakin seurattavaa kuin pelkkä nopeusmittari, niin sit vähän lipsahtaa. Tosin vastavuoroisesti lipsahtaa joskus sitten alinopeudenkin puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

No höh jos kumpikin kiistää syyllisyyden niin poliisi tutkii löytyykö tolppakuvasta miehen vai naisen naama eikös olekin yksinkertaista?

Sirpale kirjoitti...

Paitsi jos perikuntaan kuuluukin kaksi naista, joita on maailman sivu haukuttu suht samannäköisiksi...