perjantaina, joulukuuta 04, 2009

Sirpaleita

Poikkesin tänään Marusekissa sushilla. Sushista tuli mieleen sisko ja hänen tekemät sushit (nami nami!) sekä siskon tulossa olevat tuparit, joihin hän kaavaili tekevänsä voileipäkakkua. Koska voileipä kakussa voisi olla esimerkiksi graavilohta, putkahti mieleen, että mitenköhän wasabi sopisi voileipäkakkuun? Ihan siis mausteeksi, tulistahan se on.
Japanilaishenkinen voileipäkakku. Siinäpä vasta haastetta jollekulle.

Juoksentelin kaupungilla muutenkin ja tuli tsekattua läpi sekä Stockmannin että Sokoksen käsilaukkutarjonta. Jotenkin ei vain jaksa innostaa. Minulla on kolme vakituisessa käytössä olevaa käsilaukkua ja se riittää.
Iso musta Guess on aika näyttävä, muttei liian bling-bling koska on musta. Automainosta lainaten, sinne mahtuisi vaikka dinosaurus.
Sitten on pienempi musta Longchamp, jota käytän silloin kun sateenvarjo, lompakko ja lääkkeet ovat riittävä matkatavara. Se käy jo sitten vaikka vähän hienompaankin tilaisuuteen jakkupuvun kanssa.
Kolmas on juhlakäsilaukkuni, musta helmillä koristeltu pieni kirjekuorilaukku. Sinne mahtuu avaimet, puuterirasia, huulipuna, pankki- ja ajokortti, nenäliina, migreenilääke, kännykkä ja kamera ja muuta ei yleensä tarvitakaan.
Näiden kolmen lisäksi on vielä suunnilleen Longchampin kokoinen punainen nahkalaukku, josta tällä hetkellä on kylläkin hihna rikki ja se odottaa suutarille pääsyä. Lisäksi on valkoinen Longchampia pienempi olkalaukku, jonne ei mahdu lompakon lisäksi kovin paljon muuta, mutta on jotenkin kevyempi ilmiasultaan kuin musta Longchamp. Kesälaukku.
Sitten on vielä melkein ehta vintage-whatever-laukku nyt onkaan. Kuusikymmentäluvulta peräisin oleva pikkuinen punainen laukku, joka ehkä kaipaisi olkahihnan, jota en ole jaksanut askarrella.
Tämän kokoelman lisäksi on tietysti läppärilaukku, läppärireppu, isompi matkareppu ja tarvittaessa pihistän DI:n Samsoniten matkalaukun. Tällä kuulkaa nainen selviää yllättävän pitkälle.

Pohdiskelin tuossa noita autoasioita taas ja sitä, että sisko on kertonut muutamat parkkisakot saaneensa Fusionin kanssa. Parkkisakkohan ei varsinaisesti ole sakko vaan pysäköintirikemaksu, jota ei kirjata ainakaan rikosrekisteriin. Minua nimittäin alkoi jo vaivata se, että mitäs jos kaikista pysäköintisakoista tulee merkintä rikosrekisteriin ja kenen rikosrekisteriin se tulisi, koska auto on isän perikunnan nimissä. Mutta onneksi siis näin ei käy emmekä me voi systerin kanssa alkaa kerätä faijan nimiin mittavaa rikosrekisteriä liikennerikoksista.

Ei kommentteja: