sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Taskukirjoja

Olen ollut penskasta lähtien pesunkestävä Aku Ankka-fani. Lehteä ei kotiin ole koskaan tullut, mutta Aku Ankan taskukirjat kuluivat käsissä. Isä alkoi jossain vaiheessa ostella noita taskukirjoja säännöllisesti ja niinpä kotoa löytyy edelleen ainakin satakunta taskaria, noita hieman uudempia. Isän jälkeen niitä ei ole juuri osteltukaan, mikä toisaalta joskus keljuttaa. Vanhoja taskukirjoja puolestaan on vintillä aikamoinen kasa, täytyisi ehkä joskus käydä kaivelemassa sieltä parhaat päältä.

Taskukirjoissa on yksi paha vika: miltei jokaisesta taskarista löytyy vähintään yksi kelvollinen tarina, joten jos haluaisi kaikki hyvät tarinat talteen, pitäisi kerätä kaikki. En yleensä pidä Mikki-tarinoista, joten jätän ne aika johdonmukaisesti lukematta, mutta poikkeuksiakin on. Myös uudemmissa taskareissa esiintyvät PAM-tarinat jäävät lukematta, vaikka minua aina jaksaakin naurattaa Akun ja Touhon agenttinimet LäPä (Lähes Pätevä) ja ToTa (ToisTaitoinen).

Paras taskari lienee ehkä Taikaviitta ja Kumi-Kalle, jonka kaikki sarjat, myös ne paheksumani Mikki-sarjat ovat vähintäänkin hyviä. Niin ja tässä taskarissahan Indiana Hopo tekee debyyttinsä.
Paras (ainakin parhaiten muistiin jäänyt) sarja kuitenkin löytyy taskarista 225, Kuokkavieras ja se on Muodin villitsemät.

Mutta loistavia sarjoja tosiaan löytyy niin monesta muustakin taskarista, että hankalaksi menee. Miksei noita taskareita myydä "palasina", niin että saisi koottua itselleen ne kaikki suosikin ilman turhakkeita...

Ei kommentteja: