keskiviikkona, joulukuuta 02, 2009

Vielä lisää migreenistä

No niin, tänä aamuna otin ensimmäisen puolikkaan Spesicoria, tuota uutta lääkettä, jota kokeilen migreeninestoon. Se on samantyyppinen valmiste kuin aiemmin käyttämäni Bisoprololi, beetasalpaaja siis. Vaikuttava aine on eri ja tabletti on ns. depottabletti, käsittääkseni se siis sulaa hitaammin ja luovuttaa lääkeainetta siis tasaisemmin.
Parhaassa tapauksessa tuo lääke voisi jopa poistaa migreenin kokonaan, hyvässä tapauksessa se vähentäisi, lyhentäisi ja helpottaisi kohtauksia nykyisestä ja huonoimmassa tapauksessa se ei vaikuta mitenkään. Puolikkaalla tabletilla aloitan ja siirryn kokonaiseen, jos siltä tuntuu.

Katotaan, miten ämmän käy.

Ja tämä oli myös 900. postaus blogiin. Tonnikerho lähestyy!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen raskausaikana saanut Spesicor-lääkettä
verenpaineeseen.Tietääkseni sitä käytetään myös joihinkin sydänjuttuihinkin.Migreenin hoitoon onkin uusi juttu.
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Juu, nuohan ovat siis verenpainelääkkeitä alkujaan nuo beetasalpaajat, mutta niitä käytetään muidenkin vaivojen hoitoon, kuten nyt tähän migreenin estoon. Ilmeisesti joitain käytetään myös jännityksen hoitoon, näin muistaisin jostain kuulleni? Sen takia kai nämä luetaan dopingiksi ampumaurheilussa ja monissa muissa lajeissa, joissa tarvitaan tarkkuutta. Migreenihän tiettävästi johtuu nimenomaan aivojen verisuonien laajenemisesta ja se aiheuttaa vissiin jonkinlaisen tulehdustilankin sitten.
Verenpainehan minulla oli edelleen normaaleissa lukemissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihmeen ÄMMÄ???
-M-

Sirpale kirjoitti...

No en mä voinut kirjoittaa "Katotaan miten äijän käy".