maanantaina, joulukuuta 21, 2009

Aatonaatonaatonaaton sirpaleet

Viimeiset jouluostokset on tehty tänään. Stockmannilla (kyllä, olen hullu) ei ollut mielestäni mikään järkyttävä tungos. Siellä pääsi jopa liikkumaan eteenpäin! Kassoille oli vähän jonoa, mutta kodintavaraosaston kassalla oli jonotusnumerot käytössä ja saamaani numeroa katsottuani totesin, että voin tässä kierrellä katselemassa vielä ihan rauhassa.
Ajattelin olla laiska ja käyttää myös Stockan pakkauspalvelua hyväkseni, mutta nähdessäni sen ryysiksen totesin, että meillä on joulupaperia kotonakin. Mikä tahansa henkinen tai fyysinen tuska, joka lahjojen paketoinnissa itse aiheutuu, on kuitenkin pienempi kuin se jono siellä paketointitiskillä.

Ostin "joululahjan" itsellenikin, Moleskinen Daily Diary-kalenterin. En oikeastaan tarvitsisi minkäänlaista kalenteria, koska ensinnäkin puhelin on parempi kalenteri kuin nuo perinteiset ja toisaalta ostin silti jo yhden kalenterin ensi vuodelle. Tämä Moleskine on kuitenkin sellainen, että siinä on yksi sivu päivää kohti, aukeamalle mahtuu siis kaksi päivää, joten siinä on vähän tilaa kirjoittaa joka päivä. Ei siis varsinaisesti kalenteri, vaan enemmänkin kaavailin sitä päiväkirjaksi. Olen tolkuttoman huono kirjoittamaan päiväkirjaa, se tiedetään jo entuudestaan, mutta jospa tämä ei olisikaan perinteinen päiväkirja vaan sellainen, että kerran päivässä pysähdyn kirjoittamaan jotain. Käsin. Ihan mitä mieleen juolahtaa. Vaikka runon, jos iskee inspiraatio.

Kävin tänään myös lääkärissä. Täytyy käyttää hyväksi työterveyshuoltoa viimeiseen saakka. Nimittäin silmän kaiherrus tuli takaisin! Sehän meni tuolloin ohitse ilman mitään lääkkeitä, mutta tuli nyt samanlaisena takaisin. En voi ymmärtää, en.
Sain nyt viikon kuurin silmätippoja (päivisin) ja silmärasvaa (öiksi) ja katsotaan sitten mitä tapahtuu. Sain myös lähetteen silmälääkärille ja neuvon varata se aika heti, koska silmät ja näkökyky ovat kuitenkin aikas tärkeitä asioita, niin että vaikka vaiva paranisikin, voi olla ihan ok käydä näyttämässä se silmä tai ehkä tarkemmin silmäluomen sisäpuoli alan lääkärille.
Valitettavasti en kuitenkaan saanut aikaa enää tämän vuoden puolelle vaan vasta tammikuun puoliväliin, joten joudun sen maksamaan nyt sitten omasta pussistani, kun työterveyspalvelut loppuivat vuodenvaihteeseen. Ehkä se kuitenkaan ei kustanna tuhansia euroja...

Mutta että minä sitten vihaan noita tippojakin ja varsinkin niiden laittamista! Ikinä ei oikein tiedä että mihin se tippa osuu ja inhottavaakin se on. En tiedä onko se enemmän inhottavaa vai vähemmän inhottavaa toisen laittamana, mutta silloin osumatarkkuus voisi olla vähän parempi. Nyt se menee vähän sillä periaatteella, että "kuhan hänes o".

Ei kommentteja: