tiistaina, joulukuuta 08, 2009

Voi silmän kaiherrus!

Vaivainen kaiken kokee, sano.
Sunnuntai-illasta lähtien oikeata silmääni on ajoittain vaivannut joku kumma. Sitä kaihertaa, kutittaa ja se toisinaan valuu ihan omia aikojaan kyyneleitä. Eilen se oli aamulla ihan hyvä, mutta iltapäivästä alkoi taas vaivata. Tänään on ollut sama kuvio, aamusta ei sinänsä mitään ongelmaa, vaikka kyllä se tuntuu siltä, ettei kaikki ole ihan ok. Nyt sitten alkaa taas kaihertaa enemmän.
Varasin jo lääkärin kolmeksi, saa nähdä mitä hän tuumaa asiasta. Silmätulehdukselta tämä ei vaikuta, koska yön aikana silmä ei ole rähminyt mitenkään. Oli minulla joskus lukioaikoina silmätulehduskin ja silloin en ollut saada silmääni auki aamuisin. Kuivakin silmä tietysti voisi olla, mutta en ole koskaan aiemmin semmoisesta vaivasta kärsinyt. Ja luulisi, että molemmat silmät olisivat kuivia sitten, nyt ei vasemmassa ole mitään vikaa.

Huoh, saas taas nähdä.

*update*
Lääkäri ei antanut syytä huolestua vielä. Yläluomi on aavistuksen turvoksissa yhdestä kohtaa, todennäköisesti juuri siitä, mistä eniten kaihertaa. Luomessa saattaa siis olla tulossa tai menossa jonkin sortin rakkula tai näärännäppy. Oireet eivät viittaa tyypilliseen silmätulehdukseen, kyynelkanavan tukkeutumaan tai allergiaan. Sain lääkkeeksi kortisonia ja antibioottia sisältävää silmärasvaa, mutta katson nyt ensin päivän tai pari, miltä silmä alkaa tuntua. Jos vaiva helpottaa (toivotaan!), ei lääkettä tarvitse lainkaan, se resepti on vähän niin kuin varuiksi kirjoitettu ja toivottavasti sitä siis ei tarvitse.

Silmärasva on aina hupaisa lääke, varsinkin silloin kun sitä yritetään saada 3-4-viikkoisen kissanpojan silmään... On nimittäin kokemusta siltä ajalta kun asuin vielä kotona ja siellä oli kissoja. Yhdellä pennulla oli silmätulehdus ja sitä sitten lääkittiin. Se se vasta projekti oli, mutta hyvä silmä ja hyvä kissa siitä tuli.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No,se silmärasva vielä menetteli kun se mirri oli pieni.
Mutta kun oli kyseessä kolme kissaa, antibojoottia suuhun 10 päivän ajan ja ne katit olivat täysaikasia.HUH..HUH..Muistat varmaan...?

-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Joo, muistan. Neljä ihmistä, pyyhe ja kolme kissaa... Ja varsinkin sitten kun ne alkoivat tervehtyä ja oli jo voimia panna hanttiin ihan kunnolla.
Minä kuitenkin räpiköin varmasti vähemmän kuin se kissanpoika ja näyttää vähän siltä, ettei silmärasvaa sitten tarvitakaan, silmä on ollut tänään jo rauhallisempi.