sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Blogilista, Bloglovin' ja muuta bloggaamisesta

Jo aloittaessani bloggauksen kolme vuotta sitten löysin Blogilistan ja minusta tuli välittömästi ahkera käyttäjä. En vain lisännyt omia blogejani sinne vaan myös keräsin mittavan listan muita blogeja suosikkeihini ja seurattavaksi. Kuitenkin viime aikoina Blogilista on temppuillut ja hidastellut niin paljon ja niin usein, että minulta on palaneet käämit. Juu, olen aivan riippuvainen muista blogeista ja niiden seuraamisesta...
Bloglovin'iin olen myös tutustunut vähän, mutta sen jälkeen kun rekisteröin omat blogini sinne, en ole juuri sitä käyttänyt.

Nyt olen opetellut käyttämään Google Readeria, jonne saan kaikki seuraamani blogit näppärästi lisättyä ja lisäksi se on toistaiseksi toiminut varmemmin kuin Blogilista. Plussapuoli Readerissa on se, että suurin osa blogijutuista näkyy teksteineen ja kuvineen siinä Readerin ikkunassa ja vältyn blogien ulkoasukatastrofeilta. Olen ehtinyt jo huomata joidenkin blogien kohdalla, että kun joskus satunnaisesti vierailen blogin varsinaisilla sivuilla, se onkin muuttunut aivan täysin tunnistamattomaksi, kun ulkoasu on kokenut täysmuutoksen. Minä napsin Readerin avulla blogeista vain sisällön, sen joka niissä tärkein onkin.

Readerin ongelma on se, että sen kautta en löydä uusia, kiinnostavia blogeja seurattavaksi. Siksi luumuilen edelleen joskus Blogilistan hakemistoissa etsimässä jotain uutta. Yritin tätä Bloglovin'issakin, mutta totesin homman kauheaksi. Molemmat sivustot, mutta jotenkin aivan erityisesti Bloglovin' ovat täynnä muotiblogeja. En voi ymmärtää, miten paljon voi ollakaan muotiblogeja! Ja suurin osa niistä on... no, en nyt sanoisi että kamalia, mutta ei paljon muutakaan.

Olen tähän mennessä löytänyt tasan kaksi muotiblogia, jota viitsin seurata ja jopa kehtaan tunnustaa seuraavani. Toinen on Paras Aika Vuodesta, siinä viehättää eniten se, että se on 100% vapaa kaikenlaisista tekotaiteellisista asuviritelmistä ja teinihörsellyksistä sekä tietysti Stellan kiva kirjoitustyyli ja se, että siellä on niin paljon muutakin kuin vain muotia. Sekä tietenkin se, että välistä blogissa vilahtelee mäyräkoira. En ihmettele lainkaan, että tämä blogi on varmasti Suomen suosituimpia blogeja, ellei peräti jopa se suosituin. Pisteet Olivialle siitä, että ymmärsi napata bloggarin siipiensä suojaan, vaikka suosittu tuo blogi oli jo Bloggerinkin aikoina.
Toinen suosikkilistalleni päässyt muotiblogi on Tyyliä metsästämässä. Yhteistä tuon toisen blogin kanssa siinä on se, että se välttää yhtä lailla nuo pahimmat teinix-bling-bling-systeemit. Ja kirjoitusasu siinäkin on aina mainio.

Yritin jonkin aikaa seurata myös More To Love - blogia, ajatellen, että sieltä saattaisi löytyä jotain minullekin sopivaa, mutta parin viikon jälkeen totesin, että ahkerasta päivitystahdista huolimatta blogi ei tarjoa mitään mielenkiintoista. Liikaa glitteriä, liikaa meikkiä, liikaa hörhelöitä ja ennen kaikkea liikaa kuvia niistä. Yrrrgh. Hyvä yritys tytöillä kyllä, pidän peukkuja blogille ja sen pitäjille, mutta ei sovellu minulle, ei ei.

Kosmetiikkablogeja on jo sitten huomattavasti vähemmän. Siis vakavasti otettavia kosmetiikkablogeja, ei mitään päivän suttu... ei kun siis päivän meikkejä esitteleviä blogeja. Suosikkilistalleni ovat kiivenneet Ostolakossa ja Karkkipäivä. Varsinkin ensinmainitusta löytyy toisinaan loistavia vinkkejä ja ohjeita eri juttuihin ja itse asiassa tuon blogin suositusten perusteella hankin sen bareMinerals starter kitin. Yksi ongelma tuossa Ostolakossa-blogissa on: siellä on niin paljon tekstejä, juttuja tulee likimain joka päivä ja parhaina kaksi, että sieltä ei kovin helposti löydä jotain vanhempaa tekstiä, jonka haluaisi lukea uudestaan. Minulla on hakusessa yksi juttu kynsienhoidosta ja erityisesti bufferiviiloista, mutta enpä ole vielä löytänyt.
Kynsistä puheenollen, seurailen myös Polishaholic-blogia, mutta viime aikoina se on päivittynyt hyvin nahkeasti.

Sitten on lukematon määrä ruokablogeja (en edelleenkään kokkaa itse), eläinblogeja, helmiblogeja, kuvablogeja, sarjakuvablogeja, it-/mobiiliblogeja sun muuta joita tulee seurattua. Lista on pitkänpitkä, mutta silti joskus ärsyttää, kun ihmiset eivät saa aikaiseksi tekstejä blogeihinsa, että minulla olisi jotain luettavaa. Itsekin paras puhuja, niin...

2 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Mäkään en käsitä miten muotiblogeja voi olla niin uuuuuuskomattomat määrät.... miten kellään voi enää edes olla motivaatiota perustaa muotiblogi ja toivoa lukijoita kun kilpailijoita on varmaan satoja ellei tuhansia pelkästään Suomessa?

Itse en seuraa yhtäkään muotiblogia. Tai no, MouMouta luen, mutta se ei olekaan ihan pelkästään muodille omistautunut. Mä en ymmärrä trendien ja pukeutumisen päälle yhtään mitään, joten en saisi muotiblogeista mitään irtikään... :p

Myös kosmetiikkablogeja alkaa mun mielestä olla pilvin pimein. Kun Miia aloitti Glowing Me, Glowing You -blogin pitämisen pari vuotta sitten, ei hänellä ollut juuri ketään haastajia. Nyt kosmisblogeja tuntuu syntyvän viikoittain, ja mäkin jo välillä mietin että onko mulla mitään fiksua annettavaa kosmetiikkablogi"scenelle" kun meikkikuvia on joka toisessa blogissa. Olenko mä enää tarpeeksi originaali? Olenko koskaan ollutkaan? Blogistaniassakin on omat paineensa. :/ Vaikka hauskaa ajanvietettähän tämän pitäisi vaan olla.

Sirpale kirjoitti...

Inkivääri, omana mielipiteenäni vankasti väitän, että kyllä, juuri sinulla tuntuu olevan annettavaa lukijoille. On totta, että kosmetiikkablogeja on pilvin pimein, mutta *HYVIÄ* kosmetiikkablogeja kaivataan aina. Ja minusta sinun blogisi kuuluu ilman muuta nihiin hyviin.
Originaaliudesta en tiedä eikä se minusta ole niin kovin tärkeäkään asia. Minusta on tärkeämpää, että blogi on asiallinen ja muuten hyvä, vaikkei se sitten olisikaan niin kauhean originelli. Että älä vain edes suunnittele blogisi alasajoa, en anna sitä koskaan anteeksi :)