lauantaina, tammikuuta 23, 2010

Kantapäistä taas

Syyskuussa kirjoittelin kantapääongelmistani ja siitä, josko olisin tuolloin löytänyt ratkaisun niihin. No en löytänyt, Schollin rasva ei osoittautunut miksikään ihmeidentekijäksi edes niiden kantapääsuojusten kanssa. Sittemminhän olen luopunut rakennekynsistäni ja päässyt taas omien kynsieni kanssa harrastamaan kantapäiden ja päkiöiden kuivan ihon riipimistä.

Saatoin kuitenkin löytää ekokauppa Ruohonjuuresta lopullisen niitin kantapäideni kuivuudelle ja kovettumiselle. Nimittäin purkillisen karitevoita (engl. shea butter)! Olin lukenut karitevoista jostain blogista ja muistelin sitä kehutun, joten päätin ostaa sitä itsekin, varsinkin kun se oli vielä tarjouksessa.
Kotona ensi kertaa kokeillessani mieleen kyllä pulpahti, että mitähän pahuksen tököttiä olen mennyt ostamaan. Karitevoi on nimittäin purkissa aika kovaa ja lisäksi koostumus on hieman murumaista, minulle tulee mieleen aina mantelimassa, mutta iholla se lämmetessään muuttuu pehmeäksi ja muruisuus katoaa. Tässä hajustamattomassa versiossa on ilmeisestikin tuotteen ikioma, mieto tuoksu, josta pidän. Sitä saisi kyllä hajustettunakin.
Joka tapauksessa säännöllinen karitevoin ja villasukkien käyttö jaloissa on pehmittänyt kantapääni aivan uudelle mallille. Uskon vakaasti, että kunhan saan joku päivä vielä raspatuksi vanhat kovettumat pois, jalkapohjani muuttuvat pehmeiksi kuin vauvan pylly. Saa nähdä osoittautuuko toiveeni turhaksi, mutta hyvä tuote tuo karitevoi silti on.

Ostamani voi on 99,7-prosenttisesti sitä itseään eli luonnonmukaista karitevoita, siihen on lisätty ainoastaan hitusen E-vitamiinia. Lisäksi karitevoi on tuotettu luomuna, joten käytän tätä paljon rauhallisemmin mielin kuin noita muita jalkarasvojani.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko koskaan näyttänyt jalkapohjiasi lääkärille? Ettei olisi mitään "sieneen"viittaavaa, siis jalkasieneen.Ja ethän vain raspaa metallisella raspilla,se on liian kova.Luin joskus jostain,että pelkkä rasvaus riittää jalkojen pehmeänä pitämiseen.Neuvoisin Sinua menemään jalkahoitajalle,siis ei kosmetologille,hekin tekevät joskus jalkahoitoja.
-MUR-MUR-