maanantaina, tammikuuta 25, 2010

Mort

Kävimme eilisiltana katsomassa Tukkateatterin esittämän Mortin. Näytelmä perustuu Terry Pratchettin samannimiseen kirjaan ja koska Pratchett on DI:n suosikkikirjailijoita, hän oli jostain vainunnut tällaista näytelmää esitettävän. Raahasi sitten minutkin mukaan. Liput oli varattu etukäteen ja hyvä olikin, koska näytös oli loppuunvarattu. Eipä pienen harrastelijateatterin katsomoon kovin suurta yleisömäärää olisi mahtunutkaan, joten voitaneen sanoa että tupa oli täynnä.

Itse en ole lukenut Pratchettiä lainkaan ja pelkäsin, että näytelmä olisi joko tavattoman tylsä tai muuten vain mielenkiinnoton. Tämä pelko perustui siihen, että olin kerran aloittanut DI:n suosituksesta jotain Gaimanin novellikokoelmaa ja lopettanut sen lukemisen ennen puolta väliä, koska en pysynyt enää hereillä. Pelkäsin, että Pratchett olisi tämän toisinto.

Näytelmä oli kuitenkin hauska, itse asiassa hyvinkin hauska. Rakastin sitä sarkasmia! Pääjuoni on lyhyesti se, että Kuolema ottaa itselleen oppipojan, joka sitten jossain vaiheessa sössii asiat pahemman kerran. Kuolema itse on aika sympaattinen tyyppi, pitää kissoista ja kukkasista.

Mutta ei näytelmästä sen enempää. Seuraavaksi aion tarttua tuohon kirjaan, joka (yllättäen... yeah) löytyy meidän kirjahyllystäkin. Mortia esitetään vielä helmikuussa joitain kertoja, näytösten varaustilanteesta en tiedä, mutta jos kiinnostaa, niin kannattaa soitella ja kysyä.

1 kommentti:

Mania kirjoitti...

Terry Pratchett on loistava. Mort oli ensimmäinen kirja, jonka luin hänen tuotoksistaan ja iahastuin heti. Viikatemies on ehkä mahdollisesti vielä parempi.