keskiviikkona, tammikuuta 27, 2010

Ravintolamuistiinpanoja

Hanabi on oivallinen lounasravintola tiistaisin. Minulla on tiistaina luentoja 12-19.30, mutta onneksi 14-15 on vapaatunti, joten silloin on hyvä käydä lounastamassa. Hanabi on lyhyen bussimatkan päässä. Näinä parina kertana, kun olen siellä käynyt tuohon aikaan, ravintolassa on melko väljää ja annokset tulevat nopeasti.

M-kokoinen ramen on ihan sopiva lounaaksi. Misoliemi on maukkaampi kuin soijaliemi. Maustettu muna on maailman paras lisuke.

----
Star&Moonlightin pinaattikastike-annokset ovat loistavia. Se pinaattikastike on todella herkullista. Viimeksi söin friteerattua tuorejuustoa pinaattikastikkeessa, tänään paistettua kanaa pinaattikastikkeessa ja hyviä olivat kumpainenkin.

----
Nordicin rapusalaatti on edelleen maailman paras salaattiannos ja kaikkein parhaimpien ruoka-annosten joukossa muutenkin.
Aamulehti kyseli tuosa jokin aika sitten, mikä mahtaa olla lukijoiden lempiruoka-annos, se jota tilataan kerrasta toiseen vaikka menussa olisi muutakin tarjolla ja joka riittää syyksi lähteä ulos syömään. Ei liene kovin vaikea arvata, mitä minä siihen vastasin. Perustelukohdassa jouduin kyllä toteamaan: "Se vaan on niin hyvä". Arvatenkin jokin mustamakkara- tai paistettut silakat-annos voittaa kuitenkin, mutta tulihan nyt yritettyä kuitenkin.

Olisi minulla ollut kyllä muutama muukin vaihtoehto, jos olisi saanut parhaan annoksen lisäksi nimetä kaksi perintöprinsessaa. Tuulensuun punajuuri- ja bataattipihvit juuressoseen kera on varmasti hyvä kakkonen, jonka kanssa kuitenkin tiukasti kisaa La Famillen kanalasagne.

Olisin mieluusti tietysti listannut Marusekistakin jonkin annoksen mukaan, mutta niin loistavan hyviä kuin Marusekin sushit ovatkin, ei siellä kuitenkaan ole tarjolla sellaista ehdottomasti ylitse muiden olevaa annosta, jotain jonka haluaisin ottaa joka kerta. Kaikki annokset ovat niin hyviä!

Ei kommentteja: