keskiviikkona, tammikuuta 13, 2010

Silmänkaiherruksen loppu (toivottavasti)

Joulukuussahan kärsin pariinkin otteeseen silmäongelmista (osa 1, osa 2), kun oikeaa silmää kiusasi jokin ja se vuoti ja oli kuin siellä olisi kestoroska. Ensimmäisellä kerrallahan se meni ohi sinällään, toisella silmätippojen ja -rasvan avustuksella, mutta tuolloin yleislääkäri lähetti minut varmuuden vuoksi silmälääkärin pakeille.

Tänään talsin sitten silmälääkärin pakeille. Mitään vikaa silmissä itsessään ei ole, mutta pientä kuivuutta oli havaittavissa nytkin ja molemmissa silmissä, ei vain oikeassa. Kuivuus voi aiheuttaa pahentuessaan sellaisia oireita, joita minulla oli. Sinänsä en ole yllättynyt, ajoittain silmäni vuotavat ihan omia aikojaan ja olen epäillyt sen johtuvan lievästä kuivuudesta, mutten ole kiinnittänyt asiaan sen ihmeempää huomiota. Lääkäri kuitenkin kirjoitti kuivuutta ja siis räpyttelyn kitkaa vähentävää silmätippaa, jota käytän aina tarvittaessa. Toivottavasti se pysyy sillä poissa.

Vaikka asia vaikutti minusta vähän pöljältä, en voinut olla kysymättä lääkäriltä, mahtaisiko tuolloin käyttämälläni Spesicorilla olla jotain vaikutusta asiaan. Nimittäin ensimmäinen kaiherrus iski jotakuinkin vajaan viikon sen jälkeen kun olin aloittanut Spesicor-kuurin ja lopullisesti se katosi aika tarkalleen samana päivänä kun lopetin Spesicorin syömisen. Eikä ole tullut takaisin. Outo sattuma, ajattelin, mutta kysyin asiaa lääkäriltä kuitenkin.
Ja juu, beetasalpaajat voivat vähentää kyynelnesteen määrää ja varsinkin silloin kun niiden käyttö on juuri aloitettu. Jaha, siis yksi merkintä lisää Spesicorin syntilistaan.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin vasen silmä vuotaa aina silloin tällöin,ei joka päivä.R kysyikin täs yks päivä,että mitä sinä itket- totesi hetken kuluttua- toisella silmällä?
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Joo-o, tuttua täälläkin. Joskus vuotaa vain toinen silmä, joskus kumpikin. Luultavasti se johtuu tosiaan kuivuudesta. Minä sain sitä varten tällaisia Oxyal-silmätippoja, niitä saa apteekista ihan ilman reseptiä. Reilun kympin maksaa tuo pullo ja se säilyy avauksen jälkeen 2 kk.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli joskus kanssa ongelmia silmien kanssa. Lekuri sanoi, että kuivat silmät on vanhusten vaivoja. Määräs kuitenkin tippoja ja sillä kertaa ongelmat hävis. Ehkä olen sitten niin iäkäs :D.
-H-

Sirpale kirjoitti...

Jaa, ei tämä silmälekuri kyllä maininnut mitään että olisi vanhusten vaiva, ihan on kuulemma normaalia nuoremmillekin. Mutta toisaalta... Kolmekymppiähän on ylitetty, joten ikäloppujahan tässä jo ollaan :D Kohta lukulasit ja kaihileikkaukset.

Anonyymi kirjoitti...

HOH-HOIJAA,Sirpale-vanhus!!!
-MUR-MUR_