torstaina, helmikuuta 04, 2010

Henriks!

Flunssan takia aiemmin peruuntunut kolmivuotisjuhlapäivän illallinen vietettiin tänään ravintola Henriksissä. Kuten kirjoitin aiemmin, en ole koskaan käynyt tähän Aleksin Ravintoloihin kuuluvassa paikassa, mutta ruokalista (joka tosin vaihtui 19.1.) vaikutti niin pätevältä, etten vastustanut lainkaan sinne menoa.

Söimme tänä iltana pitkän kaavan mukaan: aperitiivi, alkuruoka, toinen alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja sen päälle vielä kahvi/kaakao. Minä olin päivällä alkaneen migreenin takia tiukasti alkoholittomalla linjalla, mutta DI:n samppanjan oheen minä sain oikein pätevän alkoholittoman juoman.
Ruuaksi DI valitsi valmiin Henriksin menun, johon kuuluivat alkuruuiksi maa-artisokkakeitto ja lohipastrami kampasimpukan ja tomaatti-oliivisalaatin kera. Pääruoka oli ankka*3 (joka valitettavasti oli osto-ongelmien takia kutistunut vain ankanrinnaksi), omenaa ja siitakesieniä ja jälkiruokana oli tuorejuustoa, haudutettua päärynää ja jäätelöä. Kaikki paitsi jälkiruuan tuorejuusto-osuus saivat erinomaisen kiittävän arvosanan DI:ltä, samoin myös hänen ottamansa viinipaketin viinivalinnat.

Minä puolestani kokosin oman "kasvata kidukset"-menun, se siis piti sisällään paljon kalaa. Alkuun otin saman lohipastramin lisukkeineen, toiseksi alkuruuaksi blinin siianmädin kera, pääruokana oli kuhaa ja sahramirisottoa ja jälkiruuaksi sitruspiirasta, vaniljavaahtoa ja vadelmasorbettia. Nuo kaikki ruuat olivat todella erinomaisia. Tämän ensimmäisen kokemuksen perusteella voisin laskea Henriksin ihan samaan kastiin kuin H&H, Tiiliholvi tai Näsinneula (DI ei pidä kovinkaan paljon Näsinneulan ravintolasta, mutta minä kyllä pidin sen kerran kun siellä olen käynyt).

Suosikkini noista oli ehkä tuo lohipastramiannos, siinä lohi oli ensin graavattu, sitten sen pinta oli kevyesti paistettu ja maustettu niin että lautasella olevassa siivussa oli selkeästi nähtävissä sekä sisäosan graavattu lohi että paistettu pintakerros. Myös mukana tarjoiltu kampasimpukka oli erinomaisesti valmistettu, sen pinta oli hieman rapea, mutta kuitenkin se oli säilynyt muuten pehmeänä ja mehukkaana. Muut annokseen kuuluvat lisukkeet olivat myös hyviä, vaikken tunnetusti olekaan maailman suurin tomaatin ja oliivien ystävä.
Ei bliniannoksessakaan mitään vikaa ollut, se oli oikein hyvä minusta ja pääruokaa voisin myös luonnehtia erityisen onnistuneeksi. Kala oli paistettu hyvin, nahka oli ihanan rapeaa ja risotto oli mainiota. Ja jos totta puhun, niin en kyllä löydä moitteen sanaa jälkiruuastakaan, niin että tänään tuli kyllä syötyä todella hyvin.

Henriksiin täytyy mennä toistamiseenkin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Senkin herkkusuu,kateeksi käy!
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Ja tänään pääset kasvattamaan vielä enemmän kiduksia, jos systeris tarjoilee sushia. Toivotaan, että olis tuoretta lohta tarjolla kaupassa...

-Rättis