torstaina, helmikuuta 11, 2010

Sirpaleita

Tämä on muuten 950. blogipostaus (tähän blogiin).

Olin tänään työhaastattelussa. Tosin se oli ns. avoin haastattelu erääseen henkilöstövuokrausfirmaan, mitään varsinaista työpaikkaa minulle ei ole tarjottu eikä minua sen takia kutsuttukaan haastateltavaksi. Lähinnä se oli sellainen perushaastattelu, jossa katsottiin taustatiedot ja muu sen semmoinen siltä varalta, että jos firmalle tulee pyyntöjä soveltuvista työtehtävistä, on minun tiedot siellä jo sitten valmiina ja tarvittaessa nopeallakin aikataululla saataneen asioita sitten eteenpäin, jos tarvitsee.

Oli taas hankalia kysymyksiä ja haastattelun sekä firman luonteesta johtuen myös laajempia kuin mihin olen tottunut noissa haastatteluissa, joissa haetaan tiettyä työntekijää tiettyyn yritykseen ja tehtävään.

----
Kävin eilen kampaajalla siistimässä tukkaani ja värjäytin siihen lisää raitoja. Nyt on enemmän vaaleata ja toisaalta myös vähän enemmän tummaa. Kuitenkin oma väri on edelleen selkeästi näkyvillä. Leikkaukselle ei tehty kauheasti mitään, pyörteinen niskani leikattiin taas ihan lyhyeksi, muuten vähän vain siistittiin.

Samalla ostin myös uusia huistenhoitotuotteita. Tigin tuotteista oli tarjouksessa tuuheuttava, väriä suojaava shampoo ja hoitoaine ekstra-isoissa pakkauksissa. Nykyinen shampoo ei sisällä värisuojaa lainkaan, joten nyt kun väriä on päässä enemmän, on sitä syytä suojatakin. Tosin ne ovat niin isoja päniköitä, että minun hiustenmitalla ja pesutiheydellä ne kestävät varmasti pienen ikuisuuden.

----
Samalla reissulla pyörähdin myös Turtolan Kodin Ykkösessä ja menin ostamaan tänne työhuoneeseen avohyllyn ja senkin. Avohyllyyn tulee kirjoja, senkin päälle tällä hetkellä nojatuolissa majaileva hamsterin duna ja toiveissa on, että jos ainakin osa hamsteritavaroista mahtuisi myös sinne senkin sisuksiin.
Löysin kyseisestä liikkeestä mukavannäköiset Hudson-sarjan kalusteet ja koska ne tuntuivat varsin tukevilta ja muutenkin laadukkailta sekä plussa-kortilla hintakin oli vähän normaalia pienempi, päätin ostaa ne pois. Kalusteet tulevat joskus ensi viikolla. Maltan tuskin odottaa.

Nappasin kaupassa molemmista kalusteista kuvat ja lähetin DI:lle MMS-viestinä sekä mukaan kysymyksen, että voinko ostaa tämmöiset. DI vastasi melkein heti, että toinen kuva jäi valitettavasti jonnekin matkan varrelle ja lisäksi hän kyseli maksamisesta. Koska selkeätä kieltoa ei tullut ja olin päättänyt maksaa ne itse, marssin kassalle hoitamaan tilauksen. DI soitti pian tämän jälkeen, jolloin totesin vain, että myöhästyit, huonekalut on ostettu jo. DI purskahti nauruun ja totesi, että niiden on sitten parasta olla hyvät. Noo, työhuone on muutenkin vähän niinkuin minun valtakuntaa, mutta eiköhän ne uudet huonekalut DI:nkin mielestä ole ainakin siedettävät.

----
Olin eilen autolla liikkeellä. Olin saanut kaikkien parkkisotkujen jälkeen Fusionin omalle paikalle ja lämmityspiuhan päähän. Oletan myös, että sain auton lämmitettyä, se lämmitystolpan ajastin vaikutti aika simppeliltä vehkeeltä. Asiaa tosin on mahdoton kai tietää, Fusion lähtee varsin kiltisti käyntiin, oli se lämmitetty tai ei. Silti pitäisi saada se lämppärin piuha jotenkin ulos sieltä konepellin alta, ei aina viitsisi avata konepeltiä, että saa piuhan irti tai kiinni.

Moottori on alkanut vihdoin pysyä käynnissä niin ettei se sammahtele kaikkiin risteyksiin. Jopa Turtolan rampin jokseenkin liukkaasta mäkilähdöstä (onneksi loivasta!) selviydyin kohtalaisella kunnialla vaikka vähän kyllä ajattelin, että nyt olisi hyvä, jos olisi auton persiissä se autokoulun kolmiomerkki.

Tosin sitä merkkiä ei kurakerroksen alta kyllä näkyisi. Mietiskelin tässä, että pitäisikö minun käydä pesettämässä Fusion vai jäätyykö se kokonaan sen jälkeen, kun kuitenkin ulkona joutuu seisoskelemaan. Varsinkin peräluukku on kyllä niin törkeässä kunnossa sunnuntain suolatun moottoritien jäljiltä, että huh huh. Autoilu ei kyllä ole talvilaji, sanokaa minun sanoneen.

----
DI täyttää sunnuntaina vuosia, mutta koska minun sunnuntaipäiväni kuluu Lempäälässä hamsterinäyttelyssä (ihan DI:n suostumuksella), ajattelin että jos lauantaina ehkä keksisi jotakin. DI:lle on hankala keksiä mitään lahjaa ja kun kysyin häneltä ideoita, vastaus oli että ihan vaikka hyvä ruoka ja juoma riittäisivät oikein hyvin. Voisin siis viedä hänet lauantai-iltana syömään jonnekin, mutta kysymys kuuluukin: minne? Henriksissä kävimme juuri eli välttämättä ei siis mitään fine dining-paikkaa ei tällä kertaa tarvita. Tuulensuussakin just oltiin tiistai-iltana, niin että mitä ihmettä sitä oikein keksisi? Piemonte ehkä voisi olla, mutta katsotaan nyt mitä tehdään. Voihan sen synttäri-illallisen jättää myöhempäänkin ajankohtaan.

Ei kommentteja: