keskiviikkona, maaliskuuta 17, 2010

Fusionin perseen hoitosuunnitelma

Pääsiäisenä olisi suunnitelmissa lähteä Ruokolahdella käymään ja sitä ennen täytyy hoitaa Fusionin määräaikaishuolto pois alta. On tullut taas 20 tuhatta kilometriä täyteen edellisen huollon jälkeen. Sen telotun puskurin kanssa ei sinänsä ole kiirettä, mutta olisihan sekin toki kiva saada korjattua, vaikkei se nyt repsotakaan.
Soittelin tänään vakuutusyhtiöön ja kysyin, miten paljon lähtee vakuutusbonuksia jos ei maksa sitä itse vaan vakuutus korvaa. Nopealla laskemisella vakuutuksen kautta asian hoitaminen tulee edullisemmaksi vaikka laskisi mukaan menetetyt bonukset. Joten tein vahinkoilmoituksen ja lähdin sitten soittelemaan korjaamoja läpi.

Ajattelimme siskon kanssa, että vaikka huollon teettäisikin merkkiliikkeessä, voisi puskurin korjata jossain muualla, jos vaikka saisi halvemmalla. En kuitenkaan tiedä Tampereelta yhtään edes joskus hyväksi mainittua korjaamoa ja koska netti oli ainoa apuvälineeni korjaamon etsinnässä, lähdin surffailemaan summamutikassa. Muutaman nettisivujen perusteella asiallisen korjaamon löysinkin, mutta ei se niin helppoa ollutkaan.

Erään korjaamon kanssa kävimme suunnilleen tällaisen keskustelun:
Minä: Moi, mulla olisi tässä puskuriinsa kipeätä saanut Ford Fusion, onnistuisko teillä sen korjaaminen kuntoon?
Korjaamolta: Ai Ford MIKÄ?
Minä: Joo, ei mikään. Hyvää päivänjatkoa ja seuraava...
Puhelu itse asiassa ei ollut noin lyhyt, vastannut henkilö ei uskonut Fusion-mallin olemassaoloon lainkaan.

Yksi paikka sanoi heti ettei voi ottaa ainakaan seuraavaan kuukauteen. Parista paikasta sain sitten sellaisen epämääräisen noo-joo-noo-siis-ehkä-tai-sit-eiii-vastauksen eli ei oikein osattu sanoa, että saadaanko se kuosiin vai ei. Näytille eivät autoa pyytäneet kuitenkaan, mikä suuresti hämmästytti.
Päätin sitten, että ehkä se merkkikorjaamo kuitenkin on parempi ratkaisu. Sieltä nyt luulisi löytyvän ihan Fusionin ikioma puskuri varaosana ja sopivansävyistä maalia, jos peltipintaa joudutaan maalailemaan. Ja Tampereen Automaahan se pyydettiinkin jo heti näytille, vien sen huomenna ja olen tyytyväinen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Perä kesäterään ;)

-Rättis