keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2010

Kerro, kerro tietokone

Kävin marraskuulla kuvauttamassa poskionteloni TAYSissa ja tämän vuoden puolella tuli kutsukirje lekurin pakeille. Lääkäriaika oli tänään ja nyt siis selvisi, mikä poskionteloissani on vialla, kun aina flunssan tullen sinne pesiytyy tulehdus, josta pääsemiseksi saatetaan tarvita hyvinkin pari antibioottikuuria.
Molempiin poskionteloihin johtavat tiehyet ovat hyvin ahtaat. Itse asiassa niitä ei näkynyt siinä kuvassa lainkaan! Eli jos onteloihin vahingossa jotain kertyy, niin se ei ainakaan pääse sieltä pois. Ihme jos ovat sitten täynnä. Kaikkea muutakin sanomista poskionteloista löytyi, molemmissa on paksuuntuneet limakalvot, toisessa kysta ja mitähän kaikkea muuta vielä oli vialla.

Leikkauspöydälle käypi siis tieni mun tässä puolen vuoden sisällä. Tiehyeitä laajennetaan vai tekevätkö peräti uudet jostain ja kystakin saatetaan puhkaista, vaikka niillä on kuulemma taipumusta kasvaa uudestaan. Leikkaus hoidettaneen paikallispuudutuksessa päiväkirurgian osastolla, joten systeemi on se, että aamulla sisään ja illalla leikattuna pois, saattajan kanssa.

Vaan kyllä tuo meikäläisen nenä on vähän sellainen paikka, ettei sitä parane mennä rassaamaan. Tänään lääkäri puudutti nenää hieman päästäkseen tähystämään sitä paremmin. Ei se puudutus mitään, vaikka inhosinkin sitä, että sieraimiin työnnetään vanua, mutta se ei kauaa haitannut koska puudutusaine alkoi tehota nopeasti. Tähystäminenkin oli nopea juttu, mutta kai sitä sitten vain jännitti niin paljon, että minua alkoi ihan tosissaan huimata. Ihme juttu, hengitin kuitenkin koko ajan ja aamullakin olin syönyt hyvin, joten mitään sellaista ei pitänyt olla.
Myöhemmin vielä mitattiin leikkauksen esitietokaavaketta varten verenpaine. Vaikka olin jo toipunut siitä huimauksesta, verenpainelukemat huitelivat silti lattiatasossa. Hoitaja kirjasi lukemat kuitenkin paperiin ja totesi: "No, tänään tämmöinen päivä".

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sis..so! No siinä se nyt selvis Sun jo lapsuusaikana potemas nuha-nenä-ongelmat.Jotain ongelmaa Sulla oli jo parivuotiaasta alkaen.Kun pikkunenkin nuhapoikanen eksyi Sulle niin jotain ongelmaa ilmeni heti,lima kurlutti kurkussa aina öisin ja sitten oksensit.Paksuja tietosanakirjoja laitettiin sängyn pääpuolen jalkojen alle,se helpotti vähän ja sitten kun ne kitarisat poistettiin niin sekin auttoi asiaa.Mutta aina kaikki nuhat oli Sulla vaikeampia juttuja kuin teillä toisilla penskoilla.Kyllä niitä poskionteloita kuvattiin jo lapsenakin monta kertaa mutta ei mitään löytynyt.Olisko tässä selvitys nyt siihen siitepölyallergiaankin? Mä muistelisin,että kun niitä allergiatestejä aikanaan lapsena tehtiin niin mitään kunnon positiivista tulosta ei mun muistini mukaan tullut.

-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

No justiinsa... onhan siinä ongelmaa kerrakseen. Muistan myös sinun ongelmalliset nuhasi. Eipä mikään ihme, jos on röörit tukossa kun ne käytännössä puuttuu. Et sitten tiedä tarkemmin, milloin joudut puukon alle?
-M-

Sirpale kirjoitti...

Joo, vielä ei ole mitään hajua siitä, milloin pääsen leikattavaksi. Puolen vuoden kuluessa kuitenkin pitäisi, mahdollisesti jo tässä kevään puolella, mutta jos jotain ihmeitä sattuu sairaalan puolella, niin voi venyä kesälomien jälkeenkin.