tiistaina, huhtikuuta 20, 2010

Suolijärvellä

Auringonpaiste sen teki, en vain voinut enää pysytellä sisällä vaan oli pakko lähteä ulos. Jo viikonloppuna olin ajatellut lähteä katsomaan, mitä kuuluu Suolijärven rantapolulle, mutta se oli jäänyt tekemättä. Nyt päätin sitten käydä tsekkaamassa sen.

Polku oli jo sula, vain muutamassa paikassa oli pikkupälviä lunta. Märkää kyllä oli paikoin, muttei niin märkää, että se olisi minua suuremmin haitannut. Yöllä oli lämpötila käynyt pakkasen puolella muutaman asteen ja osa märistä kohdista oli edelleen hieman jäässä eikä siis niin pehmeätä kuin olisi voinut olla. Joissain paikoissa vielä tulvavesien pintakin oli hieman riitteessä, vaikka aurinko paistelikin melko lämpimästi.
Ei sillä, että siellä olisi ollut mitenkään erikoisen lämmintä vielä, jos nyt ei suoranaisesti kylmäkään. Suolijärvi oli edelleen pääasiassa jäässä ja tuntui kuin jää olisi hohkannut kylmää. Varjoisissa paikoissa, joihin kuitenkin tuuli osui, tuntui suorastaan kolealta. Mutta aurinkoinen, tuulelta suojainen paikka oli jo taas hyvin lämmin ja keväinen.

Löysin polun varrelta kevään ensimmäiset sinivuokot ja näin myös ensimmäiset perhoset. Kyllä se kevät sieltä matelee.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Perhosia täälläkin olen jo nähnyt mutta en vielä sinivuokkoja.Tänäänkin oli yksi kaunis nokkosperhonen koivunkannolla mahlaa syömässä.Meillä nimittäin kaadettiin tänään muutama iso koivu pihasta ja viikonloppuna menee lisää koivuja nurin.Saadaan talveksi takkapuita,nääs.
-MUR-MUR-