keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

Uutiskatsaus

Minä jätän tuhkauutisoinnin kokonaan väliin, koska sitä tulee ihan joka tuutista. Ei siis tuhkaa vaan uutisia siitä. Mieluummin vaikka söisin sitä tuhkaa kuin lukisin enää yhdestäkään säälittävästä lentokentälle jääneestä, paratiisilomaa odottaneesta lapsiperheestä. Oikeasti islantilaiset itse ovat ainoita, jotka minun mielestäni savat itkeä siitä tuhkasta julkisesti. He nimittäin kahlaavat siinä. Kuvia voi käydä katsomassa mm. täällä.

Elintarvikealan tänään alkanut kolmipäiväinen lakko ja sitä ensi viikolla seuraava työsulku ovat loistavaa ainesta katastrofiuutisille. Iltasanomat pelottelee ruuan loppumisella, mutta Aamulehti veti kauheimman skenaarion esille: "Loppuuko olutkin kaupoista".
Voi herran jumala! Antakaa mun kaikki kestää!! Olut loppuu, siis voi ei! Ja jos kaupoista loppuu liha, einekset, maito ja valmis leipä, niin pelotellaan ruuan loppumisella. Minä kuvittelin olevani keittiössä avuton, mutta en nyt sentään noin avuton. Jos kaupoissa riittää kasviksia, niin niillä pysyy hengissä ihan hyvin, ei siihen lihaa tarvitse raavainkaan mies. Kasvisten toimituksiin ei tehtaiden lakko minun ymmärrykseni mukaan vaikuta. Leipää on myös iät ja ajat leivottu itse kotona. Itse en ole koskaan leiponut minkäänlaista leipää itse (paitsi joitain teeleipiä joskus kotona), mutten epäile hetkeäkään, ettenkö ohjeiden mukaan saisi tehtyä jonkin sortin känttyjä. Tosin se hieno leipomiskirjani taitaa edelleen olla siskolla lainassa, mutta kuitenkin.
Itse asiassa... Voisihan sitä kokeilla ihan vaikka hyvin vuoksi leipoa jotain leipää itse?

Minua ärsyttää suunnattomasti se, että Tampereen keskustaan puuhattavaa uutta isoa hallia nimitetään monitoimihalliksi. Mitä tähän mennessä olen saanut hankkeesta selville, ei hallin yhteydessä ole toistaiseksi puhuttu muusta käytöstä kuin jääkiekosta. Mikä hemmetin monitoimihalli se sellainen on, jossa pelataan pääasiassa jääkiekkoa? Edes tuon hankkeen oma kotisivu kuvineen ei tarjonnut minulle muuta informaatiota hallin tulevasta käytöstä kuin jään ja sitä ilman muuta seuraavan jääkiekon, joka syrjäyttää kaikki muut jääurheilulajit yleensä hyvin tehokkaasti.
Mietin tässä hiljaa itsekseni, että yrittääköhän Tampereen jääkiekkomaailma tällä jotenkin kompensoida sitä faktaa, että viimeisin SM-liigan voitto Tampereelle (ei nyt puhuta naisista eikä nuorista) tuli kaudelta 2002-2003? Että jotenkin sitä tamperelainen jääkiekko tuntisi itsensä voittajaksi, kun on Suomen hienoin halli, vaikka oikeastaan hävittäisiinkin muille joukkueille?
Niin ja sitten minä en edes halua tietää, mikä halliparalle tällätään nimeksi...

Aamulehti uutisoi myös siitä, että harvat suomalaiset säilyttävät lääkkeitään lääkekaapissa tai lukkojen takana. Tunnustan etteivät ne meilläkään ole kaapissa. Minun päivittäin ottamat lääkkeet ovat tässä tietokoneeni vieressä, niitä nyt ei paljon ole. Iltaisin joskus tarvitsemani silmätipat ja nenäsumutteet ovat luonnollisesti yöpöydällä. Ja käsilaukussa kulkee katastrofitilanteiden varalta migreenilääkkeet. Ei niistä ole mitään hyötyä kotona lääkekaapissa.
Ihmettelen, että miksi lapsettomassa ja hamstereita lukuunottamatta lemmikittömässä taloudessa lääkkeitä pitäisi säilyttää edes lääkekaapissa, saati lukkojen takana? Kun meiltä ei edes löydy Subutexia tai mitään muuta, millä voisi olla mitään arvoa huumekäytössä, siltä varalta, että tänne joku onneton huumehörhö murtautuisi aineiden toivossa. Ja vaikka olisikin, eipä yksi lääkekaappi varmasti paljon pitelisi, vaikka olisi lukossakin.
Mutta siitä kyllä pidän huolen, että lääkekaapista ja muista lääkevarastoista siivotaan pois vanhentuneet lääkkeet ja ne viedään apteekkiin lähetettäväksi eteenpäin. Sinne päätyvät myös ei vielä vanhat, mutta tarpeettomiksi käyneet reseptilääkkeet, sellaiset joita on tullut hankittua alunperin liikaa ja jostain syystä kaikkea ei ole käytetty.

Ja lopuksi IS uutisoi Apollo 13:sta ja ihmeteipistä, jota myös ilmastointiteipiksi tai jesariksi kutsutaan. Harmi etten huomannut koskaan napata kuvaa samalla teipillä korjatusta Fusionin takapuskurista, sillähän sekin pysyi matkassa kuukauden päivät repsottamatta. Olisin voinut lähettää kuvan tuonne kilpailuun...
Fusion tulikin juuri tänään kotiin oltuaan puolitoista viikkoa korjattavana. Nyt on puskuri ja takapuoli muutenkin kunnossa, joten parempi olla telomatta sitä uudestaan. Voitte kyllä uskoa, että sen mäjäyksen jälkeen olen tullut hyvin varovaiseksi peruuttelemaan mihinkään. Fusion oli myös pesty korjaamolla, joten säästyin itse pesemisen/pesettämisen vaivalta. Ehkä sen voisi kyllä käydä vahauttamassa.

Ei kommentteja: