keskiviikkona, toukokuuta 19, 2010

Ajankohtaisuuksia

En ole sulanut helteessä, vaikken ole saanutkaan blogiin kirjoitettua mitään erikoista aikoihin. Vähän olen huolissani hamstereistamme, jotka eivät ehkä helteistä piittaisi, mutta toistaiseksi hamsterihuoneen lämpötila on saatu pysymään kohtuullisissa lukemissa.

Olen seurannut jääkiekon MM-kisoja, tai niistä lähinnä siis Suomen otteluita, joista eilen oli Suomi-Venäjä-matsi. Ihmeellinen ottelu kyllä, sitä jäähyjen määrää ei voi normi-sohvaperuna ymmärtää. Vaikka kyllä kai ne kaikki aiheesta tuli, en minä sillä. 5-0 loppunumerot Venäjälle on silti enemmän kuin aiheellista, sillä ei Suomi NIIN huonosti pelannut. Torstaina on vastassa Tsekki, jonka pelaamisesta tässä turnauksessa en tiedä mitään, mutta se on Suomen voitettava, jos hinkuaa mitalipeleihin.

Euroviisut alkavat sitten ensi viikolla. Tiistaina on ensimmäinen semifinaali, jossa Suomenkin edustaja esiintyy, torstaina toinen ja lauantaina sitten finaali. En ole kuunnellut noita eri maiden edustajia läpi kuin aivan muutaman. Kuunkuiskaajien esityksestä ja kappaleesta en oikein osaa sanoa juuta tai jaata, se on ihan jees, pirteä ja tarttuva, mutta että päästäänkö sillä edes jatkoon, se jää nähtäväksi.

Paha kyllä Euroviisulähetykset tulevat kovin myöhään illalla ja minulla olisi menoa ensi viikolla. Ilmoittauduin nimittäin Qt Creator-kurssille, joka kestää keskiviikosta perjantaihin. Ilmoittauduin tohkeissani tuolle kurssille ja vasta sen jälkeen luin, mitä vaatimuksia siellä on. No, esimerkiksi oma läppäri pitäisi olla ja minullahan ei sellaista ole.
Tässä pitäisi nyt sitten hankkia nopsasti läppäri itselleen. Backupina tuossa pöydällä lojuu DI:n vanha Mac, jota kuitenkaan en haluaisi ottaa käyttöön. Kurssilla pitäisi keskittyä koodaamiseen, ei tietokoneen kanssa taisteluun ja jos minä saan tuon Mäcin edes päälle, en taatusti saa siitä yhtään ohjelmaa auki... Toisaalta kyllä kiinnostaisi käydä ostamassa itselleen miniläppäri, niitä saa vähän reilun 200 euron hintaan ja olisi sitten tuttu käyttöjärjestelmä, niihin saa vielä esimerkiksi XP:tä.

Ei kommentteja: